Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 1, 2010 in Politic | 5 comments

Reforma in educatie

vazuta prin ochii unor liceeni. Ce ar trebui să conţină programa şcolară, ce valoare au meditaţiile sau învăţatul de pe Google si multe alte intrebari cuprinse intr-un articol scris de Andreea Archip, articol care, cu siguranta, merita citit. Personal sunt de acord cu multe adevaruri consemnate de Andreea.

5 Comments

 1. Reforma în educaţie? Să fim serioşi

  • Petrisor
   iti inteleg scepticismul dar tu cum crezi ca se poate/daca se poate face reforma in educatie?

 2. Pă NU se poate face deloc reforma în educaţie, reforma şi actuala clasă politică sunt doi termeni incompatibili.

 3. Îi pot înţelege pe elevi, pentru că ei nu cunosc o alternativă, nici părinţii lor nu cunosc o alternativă. Ei nu au o a doua variantă cunoscută pe baza căruia să facă o alegere.

  Cei care însă au o alternativă, percep şi a doua variantă, cea invizibilă, aceia ar trebui să construiască, măcar experimental, o unitate de educaţie de 13 ani pentru a construi pentru toţi o alternativă.

  Nici profa de psiho nu ştia să educe ci doar să predea, pentru că se observă cu uşurinţă din declaraţiile elevilor. Parcă am mai spus pe acest blog (dacă da, mă repet): Reforma educaţie trebuieşte începută cu formarea profesorilor. Cât timp nu există profesori noi, o reformă care să ajungă la elev nu este posibilă. Avem nevoie de profesorul educator şi nu de profesorul care învaţă elevii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.