Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 17, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Recâştigarea încrederii românilor reprezintă o prioritate pentru Parlament şi clasa politică

AB_declpol

Recâştigarea încrederii românilor reprezintă o prioritate pentru Parlament şi clasa politică

COMUNICAT DE PRESĂ

În declaraţia politică susținută în această săptămână în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul social-democrat Ana Birchall a vorbit despre nevoia de recredibilizare a Parlamentului şi a clasei politice. “Acum 25 de ani, asemenea multor tineri de atunci, din timpul Revoluţiei, şi eu am avut la rândul meu mari speranţe şi aşteptări faţă de cum va fi şi cum va arăta România. Mi-am imaginat atunci că meritocraţia, cinstea, corectitudinea, hărnicia şi toate valorile tradiţionale ale românilor vor fi cărămizile importante cu care să ridicăm fundaţia unei noi Românii – România de azi şi România viitoare. Aşteptările rămân vii şi sper, în continuare, că acele vise vor deveni realitate într-un viitor nu prea îndepărtat. Dincolo de progresele notabile înregistrate în toţi aceşti ani, cred că avem în continuare multe lucruri de făcut”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD a subliniat importanţa promovării valorilor în politică, ca soluţie pentru recâştigarea încrederii românilor. “Societatea noastră parcă nu a fost niciodată atât de divizată, iar sentimentul de neîncredere nu a fost niciodată atât de pregnant. Iar acea fundaţie pe care ne-am dorit-o cu toţii în anul 1989, din nefericire, a fost axată pe non-valori, şi nu pe adevăratele valori. Ne-am confruntat de prea multe ori în politica noastră cu situaţia unor conflicte artificiale sau a unor proiecte năruite din cauza unor interese mărunte, cu oameni politici care ar fi trebuit să se comporte ca oameni de stat, dar care s-au dovedit prea mici pentru funcţia pe care o deţineau”, a arătat Ana Birchall.

Ana Birchall a mai adăugat că “trebuie să recunoaştem şi să îndreptăm greşelile pe care le-am făcut, pentru că doar astfel ne putem asigura că ele nu vor fi repetate. Tocmai de aceea, avem nevoie să punem cu toţii umărul, indiferent de poziţia în care ne aflăm, pentru a reveni la acea scară de valori prin care să construim România prezentului şi România de mâine. Iar noi, parlamentarii, trebuie să depunem toate eforturile pentru ca Legislativul să redevină o instituţie care să merite cu adevărat respectul şi încrederea românilor”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.