Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 22, 2009 in Politic | 16 comments

Raportul pe Justiţie al CE…

…leagă intrarea României în zona Schengen de reforma în justiţie.

In rest asistam si in aceste zile la multe, multe si iar multe discutii pe acest subiect. Justitie la TV nu in sala de judecata asa cum ar fi normal.
Cititi aici, aici , aici si aici.

16 Comments

 1. Santajeaza si ei cu ce le-a mai ramas, adica cu apartenetza la spatiul Schengen. Miza e, dupa parerea mea, mentinerea la conducerea Romaniei a unei echipe de incompetenti si diletantzi preocupata doar de puterea personala. Prin asta au garantia faptului ca Romania va ramane in continuare o tzara subdezvoltata care va putea fi jefuita in liniste.

  Problemele reale din justitia romana, cele care privesc cetateanul, nu sunt abordate.

  • Draghi,
   aceiasi tema repetata de ani de zile..coruptia. nu spun ca nu e important sa se discute de ea dar pbl e ca numai se discuta si nu se face nimic concret…vorbe vorbe si iar vorbe…in timp ce un proces dureaza, in cazul cel mai feritcit, cativa ani in conditii de ev mediu de cele mai multe ori…dar, nu putem sa ne plangem??!! avem justitie la tv

 2. Nu mai suport… nici cu rapoartele comisiilor europene şi nici cu justiţia cu minusculă…

  • Bibliotecaru,
   cand tot zic ca e nevoie de inlaturarea dictaturii non valorilor…de acea revolutie morala de care ai scris si tu…hai la fapte nu numai la vorbe ce zici te alaturii proiectului NTT?

 3. Draghi ai atins problema perfect.
  Cand majoritatea romaniilor vor gandi ca tine in acest sens lucruriile vor incepe a se limpezi.
  Inainte de aderarea romaniei in UE se stia de nivelul de coruptie a romaniei.De fata romanului naiv cei din UE strigau coruptia in sus coruptia in jos.Ne-au primit cand ar fi putut sa ne oblige sa rezolvam problema coruptiei .Ori , ori .Dar sa facem un mic exercitiu de logica .Ar mai fi putut face toate mismasuriile firmele venite din afara ,ar mai fi putut impune reguli anti- nationale atat FMi -ul cat si Banca Mondiala.Ar mai fi devenit romania importatoarea a 70 la suta din produsele agricole.Ar fi ajuns turismul la un nivel mai scazut ca pe timpul lui ceasca.Sistemul energetic vandut,industria vanduta,agricultura la pamant datori pe doua generatii .Aceste lucruri nu s-ar fi intamplat cu oameni politici cinstiti si morali decisi sa puna interesul national inaintea interesului propriu si familiar. Eram preocupat pt faptu ca romania datorita coruptiei nu va intra in UE.Si chiar vorbeam pe aceasta tema cu cineva care a participat in Bruxelas pe problema agricola a romaniei in ce privea aderarea.Tipul este liderul sindicatelor agricole din regiunea unde locuiesc.
  Zambind mi-a spus .,–Este interesul UE sa va primeasca.Asta spune tot.

 4. Nu ştiu exact ce înseamnă acest NTT şi cum anume acţionează el asupra guvernelor şi organizaţiilor non-guvernamentale, dar mai ales asupra partidelor. Dar… dacă aveţi subiecte de studiu, nu refuz o repriză de activitate intelectuală pentru fiecare, recunosc, îmi place să gândesc.

 5. Am să mă gândesc la un prim act al revoluţiei în politica românească (veţi vedea că este vorba despre o schimbare majoră a mentalităţii înspre normalitatea instituţională existentă) care afectează o evoluţie spre „adolescenţă” a politicianului român… şi atunci veţi putea stabili dacă stă în puterea noastră, adică a mea, a domniei voastre, a domniilor lor, oamenii bine intenţionaţi, să provoace în politică o asemenea revoluţie.

  • Bibliotecaru,
   ok…astept sugestiile dvs. Numai bine si multumesc

 6. După revoluţie România politică s-a aşezat ciudat. Pe de o parte Constituţia României vorbea despre un preşedinte cu o putere mult diminuată după o perioadă de dictatură, pe de altă parte reflexele dictaturii construia o mentalitate politică mai apropiată de sistemul american al preşedintelui-premier, cu funcţii dominante piramidal şi exercitarea politicilor prin poli de putere politică. În condiţiile în care sistemul politic recunoştea un preşedinte autoritar şi coeziunea ponderilor politice, deşi constituţional preşedintele nu avea atribuţii politice iar parlamentarul este o entitate independentă în decizii de partid, întreaga mentalitate s-a contorsionat generând concepte ca „partid la putere”, „partid de opoziţie”, „partid aflat la guvernare”. Parlamentul, cea mai democrată din instituţiile statului, este privită ca un conglomerat de grupuri parlamentare şi nu de individualităţi cu raţiuni separate. Modelul grupului parlamentar, născut din eficientizarea luării de poziţie, a ajuns să subordoneze grupul parlamentar preşedintelui (conducerii) de partid, votul imperativ condamnat de constituţie este impus indirect prin „disciplina de partid”.
  Normalitatea sistemului instituţional al României ar trebui să înceapă cu renunţarea la politizarea instituţiei statului. Premierul ar trebui ales nu de „câştigătorii alegerilor” (un alt concept absolut aiuristic… ce poate însemna efectiv câştigarea alegerilor?), ci prin decizia optimă a parlamentarilor aleşi în Parlamentul României. Premierul trebuie să fie cel care duce la îndeplinire mandatul dat de parlament prin programul de Guvernare aprobat cu ocazia votului de acordare a încrederii. Premierul trebuie să-şi aleagă miniştri nu prin algoritm politic, ci pe criteriul omului cel mai bun pentru îndeplinirea „feliei” de program care revine ministerului. Alegerea premierului şi miniştrilor nu ar trebui să fie deci legată de poziţia politică în partid. Alegerea Guvernul trebuie să se facă funcţie de o „bursă” a soluţiilor cu care vin diferiţii candidaţi care intră în discuţia alegerii. Astfel legătura dintre Parlament, ca organism de control pentru Guvern, nu va mai fi una politică, premierul nu va mai trece relaxat legi importante, precum codurile, prin asumarea răspunderii pentru că a negociat acest sprijin (70%) INDIFERENT DE CALITATEA actului legislativ, astfel încât asumarea răspunderii nu mai înseamnă şi un risc. De asemenea, actele precum ordonanţele de urgenţă ale guvernului vor fi luate în serios şi nu vor trece politic fără nici o problemă doar pentru că la investirea premierului s-a negociat o majoritate. Votul care nu este imperativ este deschi oricărui rezultat de fiecare dată.
  În altă ordine de idei, nici Parlamentul nu ar trebui să se amestece în legile Guvernamentale. O Ordonanţă de Urgenţă are ca logică respingerea sau aprobarea. Aprobarea cu modificări este de neconceput pentru că practic Parlamentul transformă Guvernul în principalul iniţiator de legi, şi nu este normal ca executivul să devină legislativ. De asemenea Parlamentul ar trebui să voteze în logica aprobat/respins şi legile salarizării, cele două bugete, şi alte legi legate de actul de guvernare. Respingerea unui buget înseamnă de fapt respingerea programului de guvernare, acceptarea unui buget făcând modificări, înseamnă intervenţia în actul de guvernare.
  Dar nu are rost să scriu acum tot ce înţeleg eu prin normalitatea instituţională, pentru început este necesar ca politica să-şi extragă din mental conceptul Putere/Opoziţie şi „coaliţie de guvernare”.

  • Bibliotecaru
   interesanta analiza, multumesc o sa tin cont de ea. Numai bine

 7. Astazi in timp ce eram pe punctul de a intra intr-un magazin cu console si jocuri ma suna prietenul meu din Spania.
  Din vorba in vorba ma intreaba daca am auzit ce a patit.La care eu i-am raspuns ca nu .
  Tipul cumparase un teren in zona muntiilor Rodna ca sa-si faca in viitor o cabana pt el sau agro-turism.Ozona minunata retrasa de lume cu cabane ,cu un rausor superb cu un drum de tara departe de civilizatie,cu o zona cu o puritate a aerului super,in jur paduri de brad etc,etc.Platise 10.000 de Euroi acum 3 ani.Pt banii astia a muncit inclusiv sambata si de dimineata pana seara.Si-a ingradit omul terenul la aranjat in vederea construiirii unei cabane.Sa-mi povesteasca ca trei tarani i-au demolat o parte din gard furandu-i o bucata de teren.In dreptul cabanei partea sa de rau taranii au inceput sa paveze albia rauletului cu marmura si sa construiasca un pod.Acum vine partea tare.Cand el a incercat sa ia masuri si sa discute cu ei ce-a aflat.Cei trei au pus mana de la mana si au construit o cabana pe terenul unuia furand o parte din pamantul lui.Toate astea erau de fapt pe numele fiului procuroarei sefe din judetul respectiv.Cine erau cei trei hoti.Trei banditi care trebuiau sa intre in puscarie ani grei dar Marea aperatoare a legii platita cu bani grei ,i-a facut scapati.Unul pur si simplu vandu-se vagoane de marfa la fier vechi,altul furase 20 de tone de marfa iar un altul nu mai retin ce mi-a zis ca a facut.Si ca sa nu apara cu o suma de bani mare nejustificabila mizeria de procuroare ce s-au gandit .Facem cabana pe numele fiului ei si terenul si totul e ok.Cabana este deja in vanzare la 80.ooo euro Bandita a luat un arest de 29 de zile si prietenul meu a cheltuit deja cu procesul prin avocat 1.ooo EU. Si e sigur ca nu il va castiga in judetul unde banditii din justitie sant mana-n mana. Dar el are de gand sa mearga pana la CEDO.Acum ganditi-va cati sant in situatia asta si nu au posibilitatea sa plateasca avocati.A ajuns ca cei platiti cu bani grei din impoziitele celor care au salarii de mizerie sa iti fure proprietatea pe fata.Cand sa dus la ea sa rezolve problema pe baza amicala i-a spus in fata ca pe ea nu o intereseaza ca acolo e a ei si el sa mearga de acolo.Unde merg ipozitele voastre platite cu sudoare si munca.Unor paraziti care vara stau la umbra iar iarna la caldura care au tupeul sa faca greva pt drepturiile salariale.Dar de obligatii nu pomeneste nimeni.
  Chiar daca va pierde procesul despagubirea o va plati statul din impoziitele celor care trudesc.Iar ea va continua sa faca in continuare jafurii.Prietenul asta a investit in tara cu terenul asta si casa pe care si-a facut-o zeci de mii de euro.Dar dupa cum mi-a spus va vinde totul si nici nu va dori sa auda de romania.Ceeace eu i-am explicat de mult.Asa ca romania ar trebui exclusa din UE si taiate toate fonduriile .Un sistem de hoti de care numai o dictatura va m-ai scapa.La asemenea specimene singura rezolvare este condamnarea la moarte si confiscarea averii.
  Si cum mi-a mai spus prietenul asta .,a trebuit sa angajeze un prieten de al lui care lucreaza la cadastru sa scoata si sa consulte hartiile originale deoarece pana si hartiile au fost modificate.Asa ca justitia fura,politia doarme,politicienii jaf la drumul mare DNA-ul paznic peste ei.Nu toti dar majoritatea.Asa ca .,care puteti fugiti din tara.RUSINE RUSINE.

 8. Scuze pt greseliile de ortografie si exprimare.
  Graba ,nervii si cateva bericioaice.
  Ana nu te chinui sa schimbi situatia din pozitia pe care o ai.Nu poti.Pana la D-zeu te mananca dracii.
  Ai o singura sansa o sa ia timp dar daca vrei v-ei reusi.Mai mult ai un atuu super.O femeie care ar participa la alegeri.Fa-ti un partid adunand in jurul tau toti tinerii din toate partidele care s-au saturat de situatia de KKO din tara.Tineri patrioti dornici sa puna interesul general in slujba tarii.Si vei vedea ca incet incet partidul ar prinde forma.
  O plataforma pe nevoiile tarii si in ceeace ii doare pe cetatenii cinstiti si satui de mizeria umana din tara.Altfel nu vei face nimic .,crede-ma.V-ei fi sabotata si data afara din partidul in care esti si care are hotiiiiiiiiii lui ,daca tu vei incerca sa schimbi raul care este in partidul tau.

  • Ion Lee Hooker
   ce pot eu sa mai spun cand imi scrieti de asemenea specimene??!! daca considerati ca il pot ajuta pe prietenul dvs. va rog sa nu ezitati sa imi spuneti. Pana la urma cred ca este de datoria noastra sa impunem dictatura legii in tara asta.
   O sa ma gandesc la sugestia dvs. Intr-un fel am si inceput cu dorinta de a invita toti oamenii care cred la fel, indiferent unde suntem sa tinem unii de altii. Numai bine

 9. Ana te rog sa ma scuzi pt limbajul poate inadecvat la adresa ,,procuroarei,, Dar am fost asa de nervos ca nu m-am putut abtine.
  Noi stim cum muncim aici cate induram si cat ne doare ca santem departe de casa de parinti de drumuriile unde si pietrele ne cunosc si toti caini.
  Iti multumesc pt bunavointa de al ajuta pe prietenul meu.Pacat ca acest tip de ,,oameni,, fac de rusine in general institutiile in care sant sigur ca exista si oameni cinstiti.Ozi buna si sa de-a D-zeu sa incepi la partidul ala in care sa ai numai oameni dedicati trup si suflet cauzei romanesti.

  • Ion Lee Hooker
   dar chiar nu aveti de ce sa va cereti scuze… si eu sunt furioasa pentru cate se intampla..chiar nu vreau sa ajung sa regret ca m-am intors acasa cand acum puteam sa fiu un partener la una dintre cele mai mari firme de avocatura din lumea asta, locuind in NYC cu un salariu excelent si mult mai important decat atat cu o societatea unde copilul meu poate sa aiba sansa sa reuseasca nu pe pile ci pt ca invata.
   Stiu cum e dorul de casa…si eu am mancat painea asta si stiu cat de mult se munceste pentru fiecare dolar.
   Daca considerati ca pot sa ajut cu ceva va rog sa imi scrieti pe adresa mea de email. Numai bine si tinem aproape…asa cum mi-a spus un bun amic…nu pot darama ei cat putem noi construi…important este sa tinem apoape. Numai bine.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.