Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 10, 2011 in Politic | 2 comments

Putem avea si noi un ministru de externe care sa se ocupe de politica externa a Romaniei

si nu de interesele de partid?

Stiu… o sa spuneti ca este o intrebare retorica pentru ca faptele domnului Baconschi sunt mai mult decat evidente consemnand o realitate trista pentru diplomatia romaneasca: Ministrul de externe este extrem de preocupat de soarta PDL,  de „o mare alianţă politică de dreapta pe care si-o doreste”,  de votul prin corespondenta (manipuland intr-o maniera absolut rusinoasa si nedemna adevarata motivatie din spatele proiectului legislativ asa cum a fost initiat si promovat de PDL!), de divergentele dintre Basescu si Andrei Plesu si mai nimic despre activitatea diplomatica a domniei sale si a ministerului pe care il conduce…..Aaaa scuze, trebuie sa mentionez totusi ca dl. ministru ne informeaza ca „ ne menţinem obiectivul de a adera la spaţiul Schengen în acest an„. Trebuie sa recunoastem ca este frumos sa iti mentii obiectivul de aderare, nu?

Domnule  Baconschi va rog sa va reamintit ca totusi  MAE trebuie sa promoveze interesele diplomatice ale Romaniei ( si ma refer aici inclusiv la interesele si relatiile economice) iar daca dvs.  dati interviuri in care ne anuntati dorintele si visele dumneavoastra sper ca ati facut-o in timpul dvs. liber pentru ca noi va platim salariul sa va preocupati de promovarea intereselor Romaniei asa cum scrie in fisa postului dvs.!

In baza legii 544/2001 privind accesul la informatiile publice va somez sa dati publicitatii raportul dvs. de activitate: cu obiectivele stabilite la preluarea mandatului de ministru dar mai ales cu realizarile la zi in ceea ce priveste promovarea intereselor economico- diplomatice ale Romaniei. 

2 Comments

  1. As completa la „un ministru care sa se ocupe de politica externa a Romania” o formulare in sensul „si de soarta corpului diplomatic si consular romanesc”. Ca sa dau un simplu exemplu, sub inteleapta sa conducere pensiile diplomatilor au fost reduse cu pana la 80% din cuantamul stabilit prin legea anterioara.

  2. Stimată Ana Birchall, întrebarea este perfect corectă. Dar alta este situaţia. Noi mai putem spera la o democraţie în România?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.