Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 16, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

Proiectul meu legislativ privind egalitatea de şanse este tot mai aproape de a deveni lege

official

Proiectul meu legislativ privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi este tot mai aproape de a deveni lege prin raportul favorabil de adoptare pe care l-a primit astăzi în Parlament

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul de lege privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a primit raport favorabil în ședința comună a Comisiilor pentru muncă și pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților. Prin adoptarea propunerii legislative iniţiate de către deputatul PSD Ana Birchall, se va introduce în legislaţie principiul, existent şi în directivele europene, plăţii egale pentru munca de valoare egală. Acest principiu va avea ca efect eliminarea cazurilor de discriminare salarială în funcţie de gen din societatea românească.

„Mulțumesc colegelor și colegilor mei din Comisiile pentru muncă și pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților, care, astăzi, au dat un raport favorabil proiectului meu legislativ privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, proiect ce reglementează asigurarea unui mediu echitabil şi şanse egale pentru femei şi bărbaţi pe piaţa muncii din România. Am susţinut în comisii necesitatea adoptării acestui proiect legislativ şi mă bucur că membrii celor două comisii întrunite în ședință comună au votat în favoarea raportului de adoptare”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

„Consider că trebuie să depunem toate eforturile pentru a asigura un mediu echitabil şi şanse egale în societate pentru femei şi bărbaţi, acesta fiind principalul motiv pentru care am ales să iniţiez această propunere legislativă. Femeile din România au nevoie, fără îndoială, de reglementările acestei inițiative legislative pentru a beneficia de aceleaşi şanse de promovare ca bărbaţii şi pentru a beneficia de principiul european al plăţii egale pentru munca de valoare egală. Este un proiect la care țin, nu doar pentru că sunt o reprezentantă a femeilor și o susținătoare a Convenției de la Istanbul, dar și pentru că aplicarea unui număr cât mai mare din recomandările europene sau din modelele altor state membre UE poate contribui la îmbunătățirea vieții femeilor din România”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall.

„Le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari care susţin adoptarea propunerii legislative privind egalitatea de şanse şi de asemenea ţin să le mulţumesc şi reprezentanţilor societăţii civile care au dat dovadă de aceeaşi susţinere, în special reprezentanţilor FEMINA România, pentru contribuţiile pe care le-au adus în etapa elaborării propunerii. Consider că mentalitățile din România s-au modificat substanțial în ultimii ani și sper că acest proiect care conturează un climat potrivit pentru o reală egalitate de şanse între bărbaţii şi femeile din țara noastră să devină lege în cel mai scurt timp”, a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.