Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 5, 2013 in Politic | 0 comments

Proiectul deputatului PSD Ana Birchall de modificare si completare a legii privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei a fost adoptat de Camera Deputatilor

Proiectul legislativ depus de deputatul PSD Ana Birchall cu privire la modificarea și completarea Anexei 1 la Legea nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României a fost adoptată de către Camera Deputaţilor în cursul zilei de marţi. Prin proiectul de lege înaintat deputatul de Vaslui dorește soluționarea problemelor administrative ale comunelor Poienești și Alexandru Vlahuță.

„Mă bucur că iniţiativa legislativă pe care am depus-o pentru repararea neregulilor existente la nivel administrativ în satele Dealu Secării şi Florești a fost adoptată de către Camera Deputaţilor. Vreau să îi asigur pe locuitorii celor două sate că aşa cum m-am bătut în toate comisiile de la Camera Deputaţilor cu siguranţă voi urmări cu mare atenţie evoluţia proiectului legislativ și în Senat. Am toată încrederea că vom reuşi să rezolvăm, după ani de zile, problemele acestor oameni. Este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o în faţa locuitorilor colegiului pe care îl reprezint și care mi-au acordat încrederea în luna decembrie”, a spus Ana Birchall.

Proiectul legislativ urmează să fie transmis către Senatul României, care este în acest caz cameră decizională.

Deputatul PSD a depus la finele lunii martie un proiect de lege prin care se urmăreşte rezolvarea situaţiei în care se află satele Florești și Dealul Secării, care au rămas de facto la comuna Alexandu Vlahuță și de iure (de drept) la comuna Poieneșţi, această situație constituind o gravă problemă administrativă. Anterior, Ana Birchall a făcut o interpelare la începutul anului Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu privire la situația existentă la nivelul celor două comune.

 Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.