Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 17, 2014 in Politic | 0 comments

„Programul de dialog si dezbatere parlamentara” a luat sfarsit ieri, la Ankara

„Programul de dialog şi dezbatere interparlamentară” a luat sfârşit ieri, în capitala Turciei, Ankara. Vorbim despre un program care a reunit peste 1200 de reprezentanţi ai societăţii civile şi parlamentari din Turcia şi din Uniunea Europeană pe parcursul a 6 seminarii, 3 forumuri de dialog şi 2 tabere de vară.

Subiectele abordate au fost foarte importante în contextul apropierii Turciei de valorile şi principiile UE: toleranţa, egalitatea de gen, cultura participativă şi principiile de bună guvernare au fost doar câteva dintre acestea.

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să o întâlnesc pe doamna Azize Sibel Gönül, preşedinta Comisiei de egalitate de şanse din Parlamentul Turciei, care a acceptat invitaţia mea de a participa la o dezbatere pe care intenţionez să o organizez în Bucureşti, la momentul semnării Convenţiei de la Istanbul de către Guvernul României. Cele două intervenţii pe care le-am avut în cadrul forumurilor organizate în acest program au arătat partenerilor noştri din regiune şi din UE, implicarea continuă a României în rezolvarea problemelor ce ţin de egalitatea de şanse şi de gen şi de eliminarea fenomenului violenţei împotriva femeilor, cu ajutorul şi implicarea susţinută a societăţii civile în procesul legislativ.

Sunt mulţumită că mesajele noastre au fost bine primite şi mă aştept în continuare la o colaborare eficientă la nivel internaţional pe aceste subiecte, mai ales după ce România va semna şi va ratifica Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul).

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.