Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 16, 2015 in Comunicate, Politic | 4 comments

Problemele grave ale românilor cauzate de fluctuaţiile cursului valutar nu trebuie folosite demagogic

AB-deputat2

Ana Birchall: „Problemele grave ale românilor cauzate de fluctuaţiile cursului valutar nu trebuie folosite demagogic, în special de anumiţi politicieni care, atunci când au avut soluţia la îndemână în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, au tăcut mâlc”

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la evenimentele cauzate de fluctuaţia cursului valutar al francului elveţian care au determinat dublarea sau triplarea ratelor pentru românii cu credite în această monedă, deputatul PSD Ana Birchall a susţinut următoarele:

„Există un proiect de lege în Parlament care îmi aparţine, votat de Senat şi aflat pe masa de lucru a Comisiei pentru buget a Camerei Deputaţilor, care vine în ajutorul românilor sufocaţi de datorii şi de creşterea peste noapte a ratelor exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar.

Problemele grave ale românilor cauzate de fluctuaţiile cursului valutar nu trebuie folosite demagogic, în special de anumiţi politicieni care, atunci când au avut soluţia la îndemână în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, au tăcut mâlc”, a precizat deputatul PSD Ana Birchall.

„Fac apel la resposabilitatea politică în special a anumitor politicieni care astăzi, în mod demagogic, sunt foarte vocali cerând audieri în Parlament pe marginea problemelor cauzate de fluctuaţiile francului elveţian, aducându-le aminte că atunci când am susţinut proiectul meu în cadrul audierilor de la Comisia pentru buget, fie au tăcut mâlc, fie au avut o poziţie de respingere nejustificată a argumentelor mele de adoptare a acestei legi. Am semnalat încă de atunci, dovadă fiind stenogramele de la şedinţă, că toate creditele neperformante, în special cele în franci elveţieni, tind să se transforme şi într-o gravă problemă socială a României”, a mai declarat Ana Birchall.

„Consider că trebuie să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate politică în această problemă a creditelor neperformante şi, în loc să speculăm demagogic momentul dificil al sutelor de mii de români, să ne aşezăm împreună cu reprezentanţii  tuturor părţilor implicate, inclusiv cu cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor la aceeaşi masă şi să găsim soluţiile echilibrate care să poată fi puse în practică şi să ajute în mod real pe toţi cei aflaţi acum în necaz. Nimeni  nu trebuie să mai trăiască cu frica în sân că îşi poate pierde agoniseala de o viaţă, că riscă să rămână pe drumuri exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar” a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

4 Comments

  1. o initiativa demna de toata lauda,ce ar putea prevenii un dezastru pentru foarte multi romani ,pentru o natie ,daca mai suntem asa ceva.Poate ca cei peste 150000 de naivi care au crezut ca pot sa~si construiasca un viitor in aceasta tara,au dreptul de a semna aceasta propunere legislativa .

  2. poate multi considera ca ne plangem, dar oare asa e cand sti ca ai ajuns sa platesti de 4 ori mai mult pentru ceva la care niciodata nu ai avut solutii – avem si noi nevoie sa stim ca insemnam ceva pentru tara, in momentul de fata senzatia e ca exista TAXA PE AER si toti asteapta solutii sa revenim la normal.
    Multumim de initiativa si speram sa se rezolve pozitiv.

  3. Am un credit in CHF luat in 2008 pt. achizitionarea unei locuinte, pe care doresc sa-l restitui in mod onorabil. Problema se pune daca o data cu aceasta crestere imensa a francului voi mai reusi acest lucru. De aceea proiectul dvs. este vital si deosebit de important atat pt.mine cat si pentru extrem de multa lume. Va urez succes si va multumesc pt. munca depusa.

  4. am un credit agricol pentru investitii procreditbanc in agricultura.culturile noastre sint batute de piatra de doi ani si cu greu putem restitui suma de bani dobinzile la aceasta banca sint foarte mari le platim de trei ori mai mult decit creditul si nu ne mai putem descurca sintem amenintati cu executari silite si este foarte bine venita aceasta lege va urez mult succes pt.munca depusa sa va ajute d-zeu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.