Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 4, 2013 in Politic | 0 comments

Prioritatea zero a saptamanii este bugetul european

Salut întâlnirea dintre premierul României și președintele Comisiei Europene, în care partea română și-a exprimat poziția privind viitorul cadru financiar european.

Aceasta este prioritatea zero la acest moment. Dincolo de orice dispută politică internă, dincolo de partizanate, interesul național cere ca toate forțele politice și instituțiile să depună eforturile necesare și să folosească instrumentele pe care le dețin, astfel încât România să obțină acele alocări din bugetul european care să permită o reducere reală a decalajelor față de statele dezvoltate din UE.

La finalul acestei săptămâni are loc la Bruxelles Consiliul European, unde principala temă de discuție va fi bugetul european. Este foarte posibil să nu se ajungă la un acord, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne facem cunoscută poziția și în acest for (sau mai ales în acest for). Discuția este una clară – ce vrem: dezvoltare sau austeritate; coeziune sau fiecare pentru el. Cred că opțiunile sunt destul de clare și ele au fost marcate de altfel așa cum se cuvine de Guvern și de premierul României.

Rămâne ca și reprezentantul României în Consiliul European – președintele – să înțeleagă că de deciziile pe care le vom lua acum vor depinde foarte multe din evoluțiile anilor următori.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.