Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 21, 2015 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Principalele declarații în emisiune la TVR1 – 19 februarie

poza 4

Referitor la criza francului elveţian, “Legea insolvenţei persoanelor fizice, la fel ca şi soluţia dată de celălalt proiect de lege pe care l-am iniţiat privind conversia creditelor – alături de soluţiile pe care Guvernul le-a promovat şi de negocierea între bănci şi client – sunt instrumente complementare pentru soluționarea problemelor generate de fluctuațiile cursului francului elvețian.

Eu mă voi bate în continuare alături de colegele și colegii mei care sunt semnatarii acestor proiecte de lege, pentru că nu este normal ca în momentul de față povara creditelor în franci elvețieni să fie numai pe umerii clienților”, a declarat Ana Birchall, joi, în emisiune la TVR1.

poza 8

“Insolvenţa persoanelor fizice nu se referă doar la creditele luate de la bănci, ci este o lege de care beneficiază orice debitor de bună credinţă care la un anumit moment se află într-un impas financiar. Cu siguranţă, în acest moment, majoritatea vor fi cei care nu-şi pot plăti ratele bancare, pentru că a crescut rata de la lună la lună fără vina lor, și trebuie să accentuăm că acești debitori nu sunt oameni care vor să dea țepe băncilor.

Filosofia si logica acestei legi este următoarea: în momentul în care un debitor de bună credință a ajuns la necaz, acesta poate beneficia de o perioadă de respiro în care se suspendă orice executare silită începută şi orice penalitate, comision sau dobândă la dobândă – adică, o perioadă de până la 5 ani în care se poate redresa financiar”, a precizat deputatul PSD Ana Birchall în emisiune.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.