Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 15, 2015 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Principalele declarații în emisiune la Realitatea TV – 14 ianuarie

1

„Vreau să salut vizita la Bucureşti şi a doamnei Nuland şi a ministrului de externe britanic. Sunt două vizite extrem de importante, într-o perioadă foarte importantă pentru România, prin care se recunoaşte de către ambele părţi, SUA şi Marea Britanie, importanţa rolului strategic pe care ţara noastră îl are ca factor de stabilitate şi generator de securitate în regiune. Cred că putem să fim mândri de maniera în care ne comportăm ca ţară, în această regiune frământată”, a declarat Ana Birchall miercuri, invitată în emisiune la Realitatea TV.

 2

“Atât în ceea ce priveşte problema Schengen, cât şi în ceea ce priveşte libera circulaţie a forţei de muncă, trebuie spus că nu este o favoare pe care ne-o acordă nouă un stat sau altul, ci este un drept pe care România îl are.

Cred că şi europarlamentarii noştri de la toate partidele politice ar trebui să promoveze cât mai mult interesul nostru naţional şi să se lupte pentru România. Aderarea la Schengen în acest moment s-a transformat dintr-o problemă strict tehnică într-o problemă politică”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

 3

“M-am uitat la balanţa schimburilor comerciale cu Marea Britanie şi, în special anul trecut, raporturile comerciale au crescut semnificativ, chiar dacă nu la adevăratul lor potenţial. Avem un excedent financiar de peste 600 de milioane în favoarea României.

Cred că atât Statele Unite, cât şi Marea Britanie vor continua să vadă România şi ca un hub investiţional în această zonă a Europei şi a lumii. România poate să fie în continuare o poartă economică între Uniunea Europeană şi Asia, de exemplu, însă depinde şi de noi să acţionăm pentru a continua reformele acasă”, a mai declarat deputatul Ana Birchall.

 4

“România are o şansă fenomenală pe partea de politică externă, dacă vom şti să o fructificăm într-un mod inteligent. S-a spus şi public, a afirmat şi Primul-ministru că ni s-a cerut să învăţăm să colaborăm.

În Marea Britanie, în Statele Unite şi în alte ţări există cultura colaborării transpartinice, o cultură pe care noi nu am avut-o. Mai mult, României i-a lipsit în ultimii 10 ani de zile şi cultura colaborării între instituţii.

Este nevoie ca cel puţin pe proiectele de interes naţional să putem să colaborăm transpartinic, iar eu sper că vom ajunge să avem şi bugete multianuale. Actualul Ministru de Finanţe, atunci când a susţinut bugetul la Comisia pentru buget din Camera Deputaţilor, din care fac şi eu parte, chiar a susţinut necesitatea să ajungem şi noi să stabilim bugete multianuale. Toate forțele politice trebuie să își dorească și să încerce ca cel puţin pe proiectele naționale importante de dezvoltare economică şi strategică să avem colaborare şi normalitate până la urmă”, a subliniat Ana Birchall miercuri în emisiune.

 5

“Dezbaterea în spaţiul public pe pachetul de legi privind securitatea naţională trebuie să fie una echilibrată şi responsabilă, pentru că nu vorbim în acest context despre siguranţă versus libertate.

Cred că este momentul să spunem un mulţumesc public acelor oameni care zi de zi, ceas de ceas, secundă de secundă au grijă de siguranţa şi ordinea publică a acestei ţări şi să privim cu seriozitate şi cu responsabilitate această nouă realitate în care lumea se află. Sunt informații din rapoarte publice și șeful SRI George Maior a declarat într-un interviu că au existat mai multe acte teroriste dejucate la adresa României. Eu am încredere în ce a spus șeful SRI, așa cum am încredere și în ce a spus vicepremierul Gabriel Oprea (că este nevoie de asemenea legi pentru siguranța națională), când a convocat imediat acel comitet special, astfel încât toate instituțiile să analizeze și să ia măsurile necesare pentru a putea acționa în cazul în care, Doamne fereşte, ar exista un atentat la adresa siguranţei cetăţenilor.

Trebuie să le fie date acestor oameni care au responsabilitatea de a se ocupa de securitatea naţională şi de siguranţa noastră, instrumentele de care au ei nevoie, însă trebuie să existe şi un control pentru a nu se face abuzuri. O libertate se întinde până în momentul în care este încălcat un drept, iar dacă instituţiile vor învăţa să colaboreze mult mai strâns între ele, eu am speranţa şi încrederea că România se va dezvolta şi mai mult în acest domeniu al securităţii.

Voi vota acest pachet de legi care va veni în armonizare cu ceea ce a spus Curtea Constituţională şi nu văd de ce nu m-aş preocupa să le asigur instituţiilor statului român care se ocupă de siguranţa mea şi a copilului meu instrumentele pe care le solicită”, a afirmat Ana Birchall la Realitatea TV.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.