Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 18, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Prin promulgarea Legii insolvenței persoanelor fizice de către președintele Iohannis facem un pas important în sprijinirea românilor aflați în necaz financiar

deputat

Prin promulgarea Legii insolvenței persoanelor fizice de către președintele Iohannis facem un pas important în sprijinirea românilor aflați în necaz financiar

COMUNICAT DE PRESĂ

Legea insolvenței persoanelor fizice, inițiată de deputatul PSD Ana Birchall și adoptată în Parlament pe 20 mai, a fost promulgată astăzi, 18 iunie, de președintele României, Klaus Iohannis, urmând a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Ana Birchall a subliniat, în contextul promulgării Legii insolvenței persoanelor fizice de către președintele Klaus Iohannis, că proiectul reprezintă cu adevărat o prioritate. „Sunt bucuroasă că președintele Iohannis a înțeles importanța unei Legi a insolvenței persoanelor fizice, proiect de care românii au atât de mare nevoie. Cred că este o decizie normală care urmează votului covârșitor din Camera Deputaților, unde 309 de deputați au votat Legea insolvenței persoanelor fizice. Este o dovadă clară că, atunci când se dorește, putem obține consens la nivelul întregii clase politice pe legile așteptate de români. Mulțumesc totodată Guvernului pentru susținerea și avizarea favorabilă a legii, fiind singurul proiect privind insolvența persoanelor fizice avizat și susținut de un Guvern în ultimii 25 ani.”, a declarat Ana Birchall, inițiatoarea proiectului.

“Legea insolvenței persoanelor fizice care a fost votată în Parlament și promulgată de președintele Iohannis protejează românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, care nu vor mai sta astfel cu frica în sân că vor fi executați silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-și bunurile. Demonstrăm astfel prin fapte că ne pasă de cei aflați în necaz, oferindu-le o speranță și o șansă ca viitorul lor și al familiilor lor să nu fie amanetat. Prin această lege se acordă un nou start oamenilor aflați în necaz financiar, care pot solicita, în condițiile legii, eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriți toată viața”, a declarat deputatul social-democrat.

Deputatul PSD a precizat că Legea insolvenței persoanelor fizice este echilibrată și oferă un sprijin real românilor aflați în necaz financiar. “M-am luptat pentru o Lege a insolvenței persoanelor fizice echilibrată, care sprijină debitorul să iasă din impas. Este o lege realizată profesionist, respectând principiul egalităţii de instrumente juridice, o lege cinstită prin care oamenii de bună-credință aflaţi într-un necaz financiar au şansă de redresare, prin intermediul unui plan de rambursare a datoriilor”, a punctat Ana Birchall.

Ana Birchall a mai arătat că Legea insolvenței persoanelor fizice are la bază legislația și practica în insolvență din 12 state, printre care printre care SUA, Marea Britanie, Germania, sau Franţa, răspunzând în mod adecvat așteptărilor. Totodată, deputatul social-democrat a subliniat că de la acest moment, în termen de 6 luni, este necesară elaborarea normelor de aplicare care să le premită românilor să beneficieze de avantajele efective ale insolvenței persoanelor fizice. “Din acest moment, toți cei care au atribuții în elaborarea normelor metodologice de aplicare și implementare a legii trebuie să înceapă să lucreze. Cu aceeaşi determinare pe care am avut-o ca să duc această lege un an de zile, de la stadiul de iniţiativă legislativă la cel de lege adoptată în plenul Camerei Deputaţilor și promulgată de președintele Iohannis, voi urmări şi parcursul de elaborare a normelor metodologice, astfel încât să asigurăm buna ei implementare”, a menționat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.