Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 11, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

Prin fariseismul de care dau dovadă pe tema absorbţiei fondurilor europene, liberalii riscă să creeze prejudicii majore României

birchall_ana1

Prin fariseismul de care dau dovadă pe tema absorbţiei fondurilor europene, liberalii riscă să creeze prejudicii majore României

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul dezbaterilor pe moţiunea simplă privind fondurile europene, deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în plenul Parlamentului că Opoziţia “a venit în faţa românilor cu o moţiune simplă pe un domeniu în care eşecul guvernării PDL, astăzi camuflată fără succes în PNL, este de notorietate”, iar demersul liberalilor riscă să genereze noi blocaje în programele de finanţare din bani europeni.

Deputatul PSD a contestat informaţiile prezentate în “stil pamfletar” în textul moţiunii depuse de PNL şi a arătat că în momentul preluării guvernării de către USL rata de absorbţie a fondurilor europene era de circa 7%, iar astăzi România are o rată de absorbţie de peste 53%. “Dacă fiecare procent reprezintă după calculele PNL circa 170 milioane de euro care pot fi folosite în economie, sănătate sau învăţământ, ar trebui să îi întrebăm pe colegii din opoziţie cam cât a adus în plus Guvernul Ponta României ridicând acest procent ridicol de 7% al guvernării PDL la 36% în iunie 2014 şi la peste 53% în februarie 2015?”, a declarat Ana Birchall.

“Ţin să le amintesc colegilor liberali că prin fariseismul de care dau dovadă riscă să creeze prejudicii majore României, aşa cum s-a mai întâmplat în 2012, când programele de finanţare europeană erau blocate în urma guvernării dezastruoase a PDL. Pe când eram împreună în USL, am lucrat cu liberalii tocmai pentru a debloca programele de finanţare europeană. Acum, aceiaşi liberali şi-au dat mâna cu democrat-liberalii, adică exact cu cei care poartă responsabilitatea acelui grad de absorbţie ridicol înregistrat până în primăvara anului 2012, riscând astfel să genereze noi blocaje”, a susţinut în plen deputatul Ana Birchall.

“Fac un apel la foştii colegi din proiectul USL să îşi aducă aminte de promisiunile pe care le-au făcut oamenilor când au fost aleşi în Parlament pe acelaşi program de guvernare ca şi noi şi de la care noi nu am abdicat. România are nevoie de unitate pe proiecte majore, iar românii aşteaptă de la noi să ne facem datoria cu seriozitate şi să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru ţară”, a declarat în încheiere deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.