Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 27, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Prin dezvoltarea potențialului României în agricultură, Guvernul Ponta asigură condițiile necesare pentru un trai mai bun și pentru vasluieni, inclusiv pentru micii fermieri

COMUNICAT DE PRESĂ

„Agricultura este unul dintre principalele motoare de creștere economică pentru România și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural, inclusiv în județul Vaslui. După ce regimul Băsescu a promovat austeritatea și în mediul rural, afectând mai ales micii fermieri, astăzi, agricultura românească devine o componentă competitivă a economiei naționale prin măsurile promovate de Victor Ponta. Prin dezvoltarea potențialului României în agricultură, Guvernul Ponta asigură condițiile necesare pentru un trai mai bun și pentru vasluieni, inclusiv pentru micii fermieri” a declarat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

„Modelul economic și social promovat de Victor Ponta oferă siguranța și predictibilitatea unor măsuri care dezvoltă în continuare agricultura. Reducerea TVA la pâine a fost o măsură economică bună care și-a dovedit eficacitatea, de exemplu. În 2015 va exista spațiu fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume și fructe, unde există concurență neloială la produsele venite din străinătate, oferind astfel o șansă reală producătorilor locali. Măsura se va extinde și la produsele din carne.

Guvernul condus de Victor Ponta a promovat și promovează politici care să ajute fermierii și micii fermieri, a crescut cu 5,6% pensia pentru agricultori, a acordat despăgubiri de la buget pentru fermierii afectați de secetă, a plătit la timp subvențiile din agricultură blocate de PDL, dând o șansă producției agricole, a redus impozitul pe venit pentru fermierii care au culturi agricole calamitate și a redus cheltuielile la livrarea apei destinate irigațiilor pentru agricultori, de exemplu” a arătat deputatul PSD.

„Am început să valorificăm potențialul agricol real al României, iar acest lucru are rezultate concrete, benefice nu doar pentru agricultori sau pentru micii fermieri, ci pentru întreaga populație. Agricultura devine un factor de dezvoltare și o parte consistentă a economiei, în cadrul unui proiect strategic de dezvoltare a potențialului agricol, alături de reîntinerirea satului românesc prin stoparea tendinței de plecare a tinerilor din mediul rural. Votul micilor fermieri nu trebuie să fie dat la troc pe promisiunile electorale ale unor candidați fără un proiect de țară, continuatori ai regimului Băsescu, așa cum este Klaus Iohannis, ci valorificată prin faptele unei guvernări responsabile, pentru ca România să redevină „Grânarul” Europei prin continuarea politicilor promovate de Guvernul Ponta în agricultură” a declarat deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.