Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 23, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Primirea Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul britanic

Astăzi am participat, alături de președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, la primirea Lordului Davies de Stamford, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul britanic. Am discutat pe larg pe teme de importanță pentru relațiile noastre bilaterale, dar și pe subiecte de interes comun, european.

Am subliniat importanța colaborării bilaterale pentru consolidarea Parteneriatului strategic dintre țările noastre și am conturat împreuna o viziune asupra contextului regional complex. Nu în ultimul rând, am arătat ca România susține parcursul european al Republicii Moldova și am reamintit importanța ratificării Acordului de Asociere cu UE de către Parlamentul Britanic.

Avem nevoie ca mai multe povești de succes ale românilor din diasporă să fie transmise în mass-media pentru a contracara tendințele eurosceptice și creșterea partidelor populiste sau extremiste în Uniunea Europeană. Condamnăm cu tărie campaniile de denigrare și defăimare la adresa românilor.

Lordul Davies și Lordul Balfe sunt buni prieteni ai țării noastre și am încrederea că vizita acestora le va reconfirma potențialul țării noastre și vor recunoaște îndeaproape a trăsăturilor pozitive, apreciate peste tot în lume, ale poporului român.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.