Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 8, 2014 in Politic | 0 comments

Primirea delegatiei Congresului SUA

Astăzi am participat la primirea de către Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a delegației Congresului Statelor Unite ale Americii conduse de senatorul John McCain. Pot spune că am rămas impresionată de căldura acestor oameni, în special a lui John, care este un adevărat erou american, dar și un bun prieten al României.

Situația regională nu avea cum sa lipsească de pe agenda întâlnirii. România, ca partener strategic al Statelor Unite și în dubla sa calitate de membru NATO și UE, se afla într-o situație unică, în care democrația și apartenența noastră la sfera de stabilitate și de libertate a Europei devin un exemplu de urmat pentru vecinii de la est.

În astfel de momente, diplomația parlamentară devine o pârghie importanta în îndeplinirea obiectivelor strategice comune, inclusiv includerea cât mai curând posibil a României în programul Visa Waiver.

Prietenii noștri americani ne sunt alături, așa cum au reamintit membrii delegației. Poziționarea României pe hartă, stabilitatea sa politică, dar mai ales dezvoltarea sa economică din ultima perioadă reprezintă motive solide pentru accelerarea relațiilor economice dintre România și Statele Unite.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.