Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 17, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Primirea delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Croația

Astăzi, alături de colegele și colegii din Comisia pentru Afaceri Europene, am participat la primirea delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Croația, condusă de domnul Milorad Pupovac.

Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea colaborării economice dintre țările noastre, dar și pe evoluția schimburilor comerciale în plan regional. În mod special, am insistat asupra priorității pe care România o are în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. România se bazează pe faptul că Parlamentul croat va fi printre primele semnatare ale Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Așa cum am mai declarat și în afara dialogului diplomatic parlamentar, este esențial ca regiunea noastră să recapete importanța pe care o merită. Chiar astăzi am susținut o declarație politică în Plenul Camerei Deputaților în care am subliniat faptul că România trebuie să îşi asume un rol de factor de stabilitate economică, politică şi socială în regiunea Europei Centrale şi de Sud – Est.

Aceasta este, de altfel, o cerință pentru orice țară democratică și liberă din zonă. Nu în ultimul rând, se impune un management mai bun al provocărilor eurosceptice printr-o campanie susținută din partea guvernelor europene. Nu există cetățeni europeni de rang inferior.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.