Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 10, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a ambasadorului Marii Britanii, Paul Brummell

Alături de ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa, domnul Paul Brummell

Foto: Radu Bădoiu

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a ambasadorului Marii Britanii, Paul Brummell

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit vineri, 10 februarie 2017, pe ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell. Oficialul român a dorit să dea curs acestei întrevederi perfectate în urmă cu două săptămâni, în pofida constrângerilor de program apărute în contextul desemnării sale în postura de ministru interimar al Justiției.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte referitoare la procesul de negociere privind ieșirea Marii Britanii din UE, precum și viitorul relației dintre Marea Britanie și UE.

Cu acest prilej, ministrul delegat Ana Birchall a exprimat sprijinul României pentru menținerea unei cooperări strânse între Marea Britanie și UE după ieșirea acesteia din UE, având în vedere buna colaborare și similaritatea abordărilor României și Marii Britanii în numeroase domenii de interes comun pe agenda europeană.

Ministrul delegat a exprimat încrederea că parteneriatul dintre Marea Britanie și UE27 va continua pe viitor. Oficialul român a arătat că Marea Britanie este și trebuie să rămână unul dintre partenerii strategici ai României, având în vedere relația bilaterală foarte bună, fundamentată pe un Parteneriat Strategic solid.

Ministrul delegat a subliniat că unul dintre obiectivele majore ale României în viitoarele negocieri va fi limitarea impactului procesului Brexit asupra cetățenilor de origine română care trăiesc și/sau lucrează pe teritoriul Marii Britanii. În acest sens, a reliefat că România va urmări ca toate drepturile derivând din legislația UE de care cetățenii români se bucură în prezent în Marea Britanie să fie protejate și păstrate în cadrul unui viitor acord Marea Britanie-UE27.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/40407

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.