Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 20, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene a ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg în România, cu reședința la Atena, Christian Biever

Alături de ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg în România, Excelența Sa, domnul Christian Biever

Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a ambasadorului Marelui Ducat de Luxemburg în România, cu reședința la Atena, Christian Biever

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit luni, 20 februarie 2017, pe ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg în România, cu reședința la Atena, Christian Biever.

Întrevederea a vizat cooperarea dintre România și Luxemburg în domeniul afacerilor europene și o trecere în revistă a aspectelor de interes comun în raport cu dosarele europene de actualitate, cu accent pe procesul de reflecție asupra viitorului Europei, negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE, gestionarea migrației, securitatea internă a UE și protecția frontierelor externe UE.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat responsabilitățile ce revin portofoliului său, inclusiv funcționarea sistemului de coordonare a afacerilor europene la nivel național. În acest context, doamna Ana Birchall a abordat subiectul viitoarei președinții române a Consiliului Uniunii europene, afirmând că „organizarea Președinției române a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019 reprezintă cel mai important proiect al României după aderarea la Uniunea Europeană și NATO, fiind în egală măsură o provocare și o oportunitate pentru statul român în perioada următoare. Este de datoria noastră să ne asigurăm că România va avea o președinție de succes, inclusiv printr-o cooperare aprofundată cu partenerii noștri europeni, sens în care Marele Ducat de Luxemburg a oferit unul dintre exemplele cele mai relevante de președinție de succes din ultimii ani”.

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat Ana Birchall a exprimat și susținerea României pentru eforturile de consolidare a proiectului european, reiterând importanța formulării de soluții eficiente și consensuale la problemele cu care se confruntă Uniunea (economice, de securitate etc.), care să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni și dorinței comune de avansare a proiectului Uniunii Europene. De asemenea, a subliniat importanța măsurilor și a instrumentelor care consolidează securitatea cetățenilor europeni și protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene și a evidențiat contribuția substanțială a României pentru avansarea acestor obiective. A reafirmat, totodată, sprijinul României pentru identificarea unor soluții consensuale și eficiente în gestionarea migrației la nivel european, cu accent particular pe situația din țările de origine și pe cooperarea aprofundată cu statele aflate pe rutele de migrație.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg i-a adresat ministrului delegat pentru Afaceri Europene invitația de a efectua o vizită în Luxemburg pentru a avea o întrevedere bilaterală cu omologul său în perioada imediat următoare, invitație acceptată de către oficialul român.

 

Comunicatul de presă pe pagina ministrului delegat pentru Afaceri Europene: http://afacerieuropene.mae.ro/local-news/2119

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.