Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 6, 2018 in Economic, International, Politic | 0 comments

Primirea ambasadorului Regatului Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada

Împreună cu E.S. domnul Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei la București

Mulțumiri pentru fotografii domnului Adrian Pîclişan!

Am avut astăzi o întrevedere excelentă cu Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei la București. Am discutat despre stadiul actual și perspectivele relațiilor româno-spaniole, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, cu accent pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării economice.

Totodată, am subliniat relațiile excelente dintre România și Spania, reflectate în cooperarea foarte dinamică în domeniile economic, apărării, administrației publice locale, afacerilor interne, educației și culturii, care dau substanță Parteneriatului Strategic româno-spaniol.

I-am transmis Excelenței Sale că, în contextul preluării Președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, România se va concentra pe promovarea principiului coeziunii, Spania numărându-se printre cei mai importanți beneficiari ai acestei politici europene, cu impact asupra dezvoltării infrastructurii și modernizării administrației publice și a societății spaniole în general. Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune reprezintă două politici de succes la nivelul Uniunii Europene și contăm pe sprijinul Spaniei în susținerea acestora și în viitorul cadru financiar.

De asemenea, împreună cu domnul ambasador Manuel Larrotcha Parada, am salutat rolul comunității române din Spania, cea mai numeroasă comunitate străină din statul iberic, un exemplu de integrare reușită și cu un aport pozitiv în societatea şi economia spaniole.

I-am urat succes ambasadorului Manuel Larrotcha Parada în activitatea diplomatică la București și i-am transmis felicitări pentru aniversarea Zilei Constituției, eveniment marcat anual în Spania pe 6 decembrie, începând cu anul 1983.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.