Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 19, 2014 in Featured, International, Politic | 0 comments

Primirea delegației Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag

Am reprezentat Comisia pentru afaceri europene la primirea delegației Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, alături de reprezentanți ai Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, precum și ai Comisiei comune pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Consider că am purtat un dialog sincer și direct. Am transmis aprecierea părții române pentru relația amplă, de importanță strategică, dintre țările noastre. Am primit aprecieri cu privire la rolul important al României în regiune. Am transmis susținerea țării noastre pentru parcursul european al Republicii Moldova și speranța noastră pentru ratificarea de către legislativul de la Berlin a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Am reiterat necesitatea întăririi diplomației parlamentare, pe linia conducerii celor doua Camere, a colaborării la nivel de comisie, dar și pentru grupuri de prietenie. Am susținut importanța unui dialog deschis, direct și constructiv, amintind, în același timp, că este frustrant și nedrept să fim trimiși în anticamera Schengen din cauza unor criterii politice, atunci când toate cerințele tehnice sunt îndeplinite – fapt recunoscut atât de Parlamentul European, cât și de Comisia Europeană. România trebuie să fie judecată corect pentru Schengen, aceasta fiind și punctul de vedere al colegelor și colegilor mei din Parlamentul României.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.