Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2017 in International, Politic | 0 comments

Prima rundă de întrevederi bilatrerale

În marja reuniunii informale a Consiliului Afaceri Generale din Malta am susținut o primă rundă de întrevederi bilatrerale cu vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, precum și cu omologii din statele partenere în trio-ul organizării președinției Consiliului UE, respectiv Finlanda și Croația.

Înaltul oficial european și-a exprimat deschiderea pentru un dialog aprofundat cu România pe temele de interes, atât în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene, cât și elementele de agendă București – Bruxelles. Am primit invitația de aprofunda aceste subiecte într-o proximă vizită pe care o voi efectua în capitala Belgiei.

Întâlnirea cu domnul Samuli Virtanen, secretar de stat, reprezentantul Finlandei în Consiliul Afaceri Generale a fost una favorabilă aprofundării dialogului pentru coordonarea pe substanță, dar și în perspectiva programării reuniunilor internaționale pe perioada deținerii mandatului Președinției rotative a Consiliului UE. De asemenea, discuțiile au consemnat nevoia unei abordări constructive, unitare la nivelul Uniunii, evitând fragmentarea și curentele centrifuge. Provocări precum migrația sau Brexit-ul pot fi depășite doar lucrând împreună.

În cadrul întrevederii cu Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe și europene din Croația, am reiterat importanța și imensa oportunitate pe care o reprezintă deținerea președinției Consiliului Uniunii Europene. Am agreat cu acest prilej instituirea unui mecanism colaborare dedicat obiectivelor și priorităților asumate în exercitarea mandatului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.