Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2014 in Politic | 0 comments

Prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, împotriva copiilor, prevenirea şi combaterea oricărei forme de violenţă trebuie să reprezinte şi în România o parte integrantă a politicii de stat pentru protecţia familiei constituind – şi pe mai departe – o prioritate inclusiv de ordin legislativ.

DECLARAŢIE DE PRESĂ

„Astăzi, 25 noiembrie, este Ziua Internațională a luptei împotriva violenței asupra femeilor, însă consider că avem datoria să luptăm cu acest fenomen nu numai astăzi, ci în fiecare zi pentru a putea condamna violenţa de orice fel, pentru a spune stop violenţei, tocmai pentru că violenţa, sub toate formele ei, nu este niciodată o soluţie”, a declarat depuatatul PSD Ana Birchall.

„Prin semnarea Conventiei de la Istanbul, România îşi asumă un rol activ în stoparea violenţei asupra femeilor prin acţiuni de prevenire a actelor de violenţă, prin protejarea femeilor în faţa oricărei forme de violenţă şi prin sancţionarea fermă a celor care comit aceste acte. De aceste prevederi vor beneficia milioane de femei din România, din regiune şi din UE, victime ale violenţei de gen. Violenţa domestică împotriva femeilor şi copiilor aduce o atingere gravă demnităţii acestora. Trebuie să ne unim şi să punem capăt acestei probleme în societatea noastră, în primul rând prin educaţie, dar şi prin acţiune, printr-o mult mai activă responsabilitate civică şi printr-o legislaţie mult mai clară în definirea violenţei domestice şi în apărarea femeilor”, a susţinut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor deputatul PSD Ana Birchall.

„Reiau apelul făcut către colegele şi colegii din Parlamentul României pentru a ratifica în regim de urgenţă Convenţia de la Istanbul, un act de referință în domeniul combaterii violenţei. Trebuie să arătăm împreună că există voinţă politică pentru combaterea şi eliminarea violenţei de orice fel. Violenţa domestică provoacă o serie de efecte negative la nivelul familiei, dar în special acolo unde există copii. Fenomenul acestui tip de violenţă înseamnă şi victime colaterale, iar din această perspectivă trebuie să găsim o modalitate de a pune punct oricăror astfel de efecte, care pot duce la afectarea pe termen lung a copiilor şi a femeilor. Să spunem un nu hotărât violenţei tocmai pentru că violenţa naşte violenţă!”, a încheiat depuatatul PSD Ana Birchall.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.