Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 2, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Președinția română a Consiliului UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european

„Președinția română a Consiliului UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european”

ANUNȚ DE PRESĂ

  

Ministerul Afacerilor Externe organizează miercuri, 3 mai a.c., conferința cu tema „Președinția română a Consiliului UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european”, coordonată de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, în contextul pregătirii Președinției Consiliului UE, pe care România o va exercita în primul semestru al anului 2019.

Printre invitații la eveniment se numără președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prim-ministrul Sorin Grindeanu, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, miniștri, parlamentari, lideri ai partidelor politice, reprezentanți ai autorităților administrației publice, ambasadori, diplomați, lideri sindicali, formatori de opinie, analiști politici și reprezentanți de marcă ai societății academice și civile.

Dezbaterea, care va începe la ora 09:30, va oferi prilejul unui dialog între principalii factori de decizie și reprezentanții mediului academic, ai sectorului privat și ai societății civile, precum și acela de a informa opinia publică cu privire la avantajele și responsabilitățile exercitării Președinției Consiliului UE în contextul tuturor provocărilor cu care se confruntă Uniunea Europeană.

“Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019 este cel mai important proiect de țară, după integrarea în Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2007. Pentru România, o Președinție de succes va însemna în primul rând șansa pentru o mai mare vizibilitate, utilizarea expertizei pe care țara noastră o poate oferi, dar și creșterea capacității noastre de a influența deciziile adoptate la nivelul Uniunii Europene. De aceea, valorificarea momentului în care vom exercita Președinția Consiliului UE este esențială în ce privește contribuția noastră la procesul de reflecție privind viitorul proiectului european și integritatea politicilor europene. În această perioadă frământată pentru Uniunea Europeană, România trebuie să facă parte din grupul țărilor care vor scrie istorie, nu din grupul țărilor pentru care se va scrie istorie”, a declarat Ana Birchall.

Accesul în Palatul Parlamentului al reprezentaților mass-media interesați să acopere mediatic evenimentul se face prin acreditarea de către Direcţia pentru Presă şi Imagine a Camerei Deputaţilor.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41591

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.