Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 18, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Predarea religiei în școli are un rol formator fundamental pentru copiii noștri

official

Predarea religiei în școli are un rol formator fundamental pentru copiii noștri

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în declaraţia politică din această săptămână importanţa educaţiei spirituale a elevilor, arătând că disputa recentă apărută în spațiul public pe tema predării religiei în școli este artificială. “Religia este o formă de conectare a noastră la relaţia cu divinitatea şi consider că un copil nu trebuie lipsit de dimensiunea spirituală a educaţiei sale încă de la cea mai fragedă vârstă. Disputa despre necesitatea studierii religiei în şcoli ne-a împărţit în două tabere, deşi fiecare dorim ce este mai bun pentru copiii noştri. Mă număr printre cei care susţin că educaţia religioasă este foarte importantă, chiar dacă poate îmbrăca mai multe forme, mergând de la istoria religiilor, trecând prin etică şi morală, până la forma care se predă astăzi în şcolile din România”, a declarat deputatul social-democrat.

Ana Birchall a subliniat că „la ora de religie copilul este educat în spiritul valorilor bunătății, toleranţei, omeniei, apropierii faţă de cei în nevoie, milei, altruismului și dărniciei. Cred că este important să-i învăţăm pe cei mici, încă de la vârste fragede, ce înseamnă religia, indiferent de forma ei sau de confesiunea din care facem parte”, a adăugat deputatul PSD.

Deputatul social-democrat a atras atenția și asupra nevoii de rigurozitate, atât în ceea ce privește programa școlară, cât și în ceea ce privește selecția profesorilor care predau religia în școli. “Învăţământul religios trebuie să cunoască o îmbunătăţire substanţială, atât la nivelul cadrelor didactice, cât şi la nivelul programei. Dimensiunea spirituală a formării unei persoane este la fel de importantă ca şi latura intelectuală. Investiţia în educaţia copiilor noştri este investiţia în viitorul acestei naţiuni care nu poate să existe în afara valorilor promovate de religie”, a punctat Ana Birchall în declarația politică.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.