Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 12, 2010 in Aparitii media, Politic | 48 comments

Precizare cu privire la actiunea de chemare in judecata a d-lui Iosif Buble

Confirm că în data de 26 februarie a.c. am introdus o acţiune de chemare în judecată a d-lui Iosif Buble, urmare a campaniei de denigrare şi defăimare pe care acesta a înţeles să o ducă împotriva mea şi a familiei mele prin implicarea, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ a numelui meu în diverse scandaluri pe care dl. Buble a înteles să le declanşeze fără a ţine cont de adevăr şi realitate.

Pe lângă faptul că toate minciunile scrise de dl. Buble au afectat grav imaginea şi activitatea mea publică şi politică, toată această campanie de defăimare şi denigrare a produs foarte multă suferinţă copilului meu minor şi familiei mele.

Pentru aceste motive, îndrăznesc să adresez o rugăminte colegilor din presă (de la presa scrisă, tv, video, audio la blogosferă şi alte forme de mass media):

Am încercat, în repetate rânduri, să obţin adevărul din partea d-lui Buble fără nici un rezultat. Nu mi-a rămas decât speranţa că, în justiţie, adevărul va fi restabilit.

De aceea, vă rog să trataţi demersul meu ca pe o problemă aparţinând, acum, strict de justiţie şi, dacă puteţi şi aveţi bunăvoinţa, încercaţi să nu continuaţi să contribuiţi la răul făcut de dl. Buble, făcându-vă, în acest mod, părtaşi gravelor abateri de la deontologia profesională a meseriei de jurnalist, meserie pe care am respectat-o întotdeauna şi faţă de care voi avea întreaga consideraţie.

Precizez că am ales să mă adresez justiţiei numai după ce dl. Buble a refuzat să facă un gest simplu şi de minim bun simţ: să spună adevărul, să recunoască că, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ s-a folosit de numele meu şi să ceară scuze familiei mele pentru tot răul şi suferinţa provocate de minciunile pe care le-a lansat şi indus în opinia publică despre mine şi familia mea.

De asemenea, fără a detalia, vă aduc la cunoştinţă faptul că în toată această perioadă prioritate mea şi a soţului meu a fost stabilizarea copilului nostru minor, grav afectat de evenimentele declanşate de dl. Buble, evenimente care au lăsat o amprentă negativă asupra stării mele de sănătate.

În speranţa că, prin aceste precizări, am răspuns inclusiv la întrebarea, firească dealtfel, lansată de unii ziarişti: „de ce l-am dat în judecată abia acum pe Iosif Buble?”, îmi exprim regretul că răul făcut nu mai poate fi schimbat dar, nutresc speranţa că într-un stat de drept justiţia este cea care trebuie să stabilească adevărul pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întample în România.

Mulţumesc lui Dumnezeu care ne-a ajutat, pe mine şi pe familia mea, să trecem peste acest eveniment neplăcut din viaţa noastră. De aceea, menţionez că toţi banii pe care instanţa de judecată va hotărî să îi acorde în acest caz, ca daune, vor fi donaţi în scop caritabil.

Mentionez ca astazi a avut loc primul termen iar la solicitarea expresa a avocatului d-lui Buble s-a amanat pe motiv ca  dl. Buble nu a avut timp sa isi angajeze avocat si sa isi pregateasca apararea. Noul termen a fost acordat de instanta de judecata pentru data de 21 iunie a.c (termenul cel mai scurt pe care l-a putut acorda instanta).

Până la rămânerea definitivă si irevocabila a hotărârii pronunţată de instanţa de judecată, atât eu cât şi familia mea nu vom mai face niciun comentariu pe acest subiect.

Vă mulţumesc pentru înţelegere,

Ana Birchall

48 Comments

 1. Buble a bagat-o pe maneca. De acuma o sa scrie bloguri anonime.
  Daca e vinovat sa plateasca, calomnia trebuie decapitata acolo unde se gaseste, si responsabilitatea trebuie intotdeauna sa stea inaintea oricarui om de buna credinta.

 2. Sunt surprins. Citesc de putin timp blogul lui Iosif Buble. Imi pare rau pentru suferinta pricinuita de articolele lui Iosif, un jurnalist care imi place.

 3. @trahanache. O sa scrie tot pe ala al lui.
  am fost colegi de facult si era un baiat cuminte atunci. ce l-o fi schimbat ? faptul ca e la Tv il face sase creada imuabil?
  banii?

 4. Si eu m-am intrebat deseori de ce a facut Buble asa ceva. O fi fost o dovada de imaturitate data de o pubertate mult intarziata, sau a fost un instrument in mana cuiva care voia sa loveasca intr-un om politic incomod, prea putin dispus la comporomisuri?

  Refuzul lui Buble de a evita o confruntare in justitie nu lasa loc decat pentru cea de a doua ipoteza. Probabil ii e frica ca va trebui sa explice cine a fost persoana a carui joc murdar l-a facut, mai degraba decat faptul ca se crede invinvibil pentru ca e la TV.

  Facand ceea ce a facut, Buble discrediteaza intreaga idee pozitiva a blogosferei si a libertatzii de expresie. Citeam recent ca in Islanda a aparut o noua initiativa legislativa menita sa intareasca blogosfera si jurnalismul investigativ, ceea ce e, in principiu, un lucru bun. Conditia necesara insa pentru ca un astfel de act sa fie util societatzii e ca blogerii sa nu se transforme in unelete de linsaj mediatic sau in santajisti. De ce nu intelege Buble asta? Oare chiar a meritat sa sa isi vanda constiintza pentru un pumn de argintzi?

 5. Ana,succes,o saptamana minunata!
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 6. Daniel Malaelea: asta e inca o dovada ca platon avea dreptate cu mitul pesterii…
  Judeacm oamenii dupa cum ii percepem…
  dupa cum ii prezinta media…
  in spatele unui zambet profesionist se poate ascunde adesea un ticalos… sau in spatele unui inuraturi poate fi un om sensibil.

  bafta la proces si sper sa nu dureze mult…

 7. Laws, laws, laws…
  Art30, Constitutie:
  „(…)
  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
  (…)
  (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

  Art71-Dreptul la viata privata, Cod Civil:
  „(3) Este (…) interzisa utilizarea, in orice mod, (…)a informatiilor din viata privata a unei persoane, fara acordul acesteia(…)”
  Art72-Dreptul la demnitate
  „(…)
  (2) Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia(…)

  Art73-Dreptul la propria imagine
  „(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine.
  (2) In exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate sa interzica ori sa impiedice reproducerea, in orice mod, a infatisarii sale fizice ori a vocii sale sau, dupa caz, utilizarea unei asemenea reproduceri(…)”

  Art74-Atingeri aduse vietii private
  „(…)pot fi considerate ca atingeri aduse vietii private:
  (…)
  f) difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viata intima, personala sau de familie, fara acordul persoanei in cauza;
  h) utilizarea, cu rea-credinta, a numelui, imaginii, vocii sau asemanarii cu o alta persoana;
  (…)”

  Sa speram ca vom avea ocazia sa asistam la proces!
  Am incercat sa gasesc argumente pro-Buble, dar ma depaseste un pic problema sau poate o sa revin ulterior pe tema asta, caci strict personal il simpatizez f mult pe jurnalist si nu-l gasesc vinovat.
  Mai simte cineva asta?! Oricum, suferinta Anei trebuie reparata cumva, deci cred ca va fi un proces interesant pt care merita sa strabati chiar si un continent intreg pt a asista la el.

 8. @McGooo pai sa refuze sa ceara scuze din moment ce este dovedit faptul ca a informat eronat populatia denota ca ori mai e cineva implicat ori se crede intangibil gen Miron Cozma.
  Acuma treaba justitiei, si sper ca sa avem parte de o relatare cat mai detaliata. Faptul ca el nu a avut timpde avocat(probabil timp sa stranga bani de un avocat bun) si faptul ca petentul e insusi extrem de familiar cu procedurile justitiei, cred ca l-a cam bagat in ceata. Doamna Ana, cate procese incepute de dumneavoastra ati piedut, asa ca fapt divers?

 9. tind sa-ti dau dreptate in legatura cu buble.se stie ca in timpul sndalului cu pricina se ocupa de imaginea Magdei Bistriceanu, care nu te suporta.
  era deranjata de faptul ca tu ai reusit sa ajungi in functii, ca ai fost promovata si aveai un viitor in PSD.
  te considera rivala ei. iar buble s-a ocupat de ea. ma intreb daca ce s-a intamplat nu a avut legatura si cu ea,pe o anumita filiera. Bistriceanu avea atunci legaturi strane in PSD cu anumiti barbati. hehee

 10. Poate il apara noua nevasta. A absolvit si ea dreptul. La particulara. :)))))))))
  Sunt sigura ca o sa ai succes, Ana. Ai un avantaj moral imens in afacerea asta. Iti tin pumnii.

 11. Am auzit candva de acest scandal si sincer, nu am crezut o iota! Stiti care-i parerea mea?
  Aceea ca un barbat, n-ar trebui sa se coboare la un asa nivel, sa barfeasca precum o tzatza! Cu asa ceva nu se glumeste! Realizez ca ati avut probleme in familie pe aceasta tema si merita actionat in judecata! Mult succes!
  O seara minunata!

 12. Ar fi intersant as gasim argumente pro-Buble, mai ales daca el nu are bani de avocat bun.
  Nu mi se pare deloc just sa fie intimidat de experienta juridica a Anei. E un copil ce a postat pe blog in timpul liber. O fi cineva curios sa cunoasca ce a fost in sufletul lui atunci sau dorim doar sa-i dam o lectie?!
  Si daca nu are bani de avocat bun poate se vor gasi suficiente resurse si oameni care sa-l ajute cu un avocat specializat pe probleme de aparare a libertatii de exprimare.
  Daca Ana castiga un proces doar pt ca e o buna jurista asta ii va diminua proportional din justetea cauzei.
  Nu-s de parerea sa lasam justitia sa-si faca treaba, ci mai degraba sa examinam cum isi face justitia treaba si fiecare sa judece cauza cu propria-i constiinta si cf legii aplicand teoria jurisprudentei.
  PS Ioska, cheia apararii tale cred ca este combaterea literei de lege pe care am postat-o mai sus prin exploatearea Legii Naturale din Teoria Jurisprudentei
  Sper sa invatam multe despte ce inseamna justete din acest proces si ca se va judeca cat mai impartial! Ana, consider, de asemenea, ca tb sa exploatezi cat mai bine punctele de lege amintite 😉

 13. Bravo Ana,
  Hai sa iasa adevarul la iveala. Eu sunt curioasa sa aflu de ce a recurs Bubble la astfel de metode si la cerintele cui. Sa ne tii la curent.
  Salutari de la New York!

 14. @Ovidiu,las-o moale.buble e doldora de bani.de la actuala nevasta,plus informatiile pt care e platit sa le dea,plus consiliere pt diversi.in nicun caz nu vreun sfant,au contraire.e de o ambtie bolnavicioasa si cu obrazul gros

 15. Succes Ana, suntem alaturi de tine.

 16. Asa il cheama? Buble? :)) Caci daca nu, suna prea stupid fraza „am introdus o acţiune de chemare în judecată a d-lui Iosif Buble”.

 17. Ana,
  Bravo si success ! Discutai de criza social morala si acesta este un exemplu tipic. O presa corupta e mai periculosa decut un presedinte ‘jucator’ – asta are mandat limitat si eventual poate pierde alegerile. Apelind la justitie este ‘the right way”
  Ovidu,
  Folosind o expresie americana „did you smoke something”?
  De cetrebuie are nevoie Buble de advocat sau aparare?
  Daca are dreptate arata probele cum ca Ana este in film – nu-ti trebuie un advocat cu experienta pentru asta! – daca nu si a mintit isi cere scuze publice – ceea ce Ana ii cere. Banuisec ca pina la urma asta va fi iesirea lui.

 18. @misa
  Interesant… Poate ar trebui ca Ana sa obtina pana in iunie transferurile bancare in conturile lui Buble de la presupusii interesati sa-l plateasca pt dezvaluiri/calomnii in perioada din jurul datei respective.

 19. :))) Ovidiu, tu nu stii ca banii pentru chestiile astea se ofera in plic, nu prin transfer bancar?

  Buble va trebui sa dovedeasca simplu ca e Ana in filmulet si atat. Alta aparare nu are. Buna credinta e explusa deja, din cauza articolelor tendentioase postate inainte sa apara filmuletul.

 20. Marian,
  Poate Buble insusi nu cunoaste adevarul….

 21. Excelent. De fapt e o batalie pt toti de cei abuzati de presa. E mare nevoie de un „precedent”.
  De ce sa nu folosesti banii pt un fond pt actiuni similare, pt cei in situatii asemanatoare dar care nu-si pot permite un avocat?

 22. Ovidiu, sau poate ca nu i-a pasat de adevar, atata vreme cat incidentul l-a facut celebru. Ceea ce e si mai ingrozitor.

 23. Nutzi,
  Teoretic vorbind, daca demonstreaza ca in film se gaseste Ana, este cu atat mai vinovat, cu atat informatiile din viata privata a cuiva sunt folosite, cu atat reputatia e mai ranita, cu atat mai mult nu s-a supus cererii Anei de a inceta publicarea filmului, cu atat mai mult materialul a fost despre cineva concret.
  E o miza mare pt amandoi 🙂

 24. @Tio

  Ai surprins foarte bine importantza precedentului pe care il va crea acest caz.

  Cu sigurantza ca actiunea Anei ii va supara si pe altzii care se folosesc de Internet pentru soparle si linsaje mediatice, si care vor incerca sa o torpileze „prin mijloace specifice”.

  Cutia Pandorei, deschisa pentru prima data in Romania de Ciuvica cu „Armaggedoanele” sale in 2001, trebuie inchisa la loc. E inadmisibil ca, pervertind ideea nobila a libertatzii de expresie, Internetul sa fie folosit pentru lovi familii si a distruge oameni valorosi si de buna credintza.

  De aceea cred ca Ana are nevoie acum de sustinerea noastra mai mult ca oricand. In intreg spatiul virtual, nu doar aici.

 25. Acţiunea în răspundere delictuală nu este tocmai calomnie.

 26. @Draghi Puterity nu compara te rog mizeria asta cu Armaghedon care a fost o ancheta si asumata e Ciuvica. Acesta a recunoscut ca el a publicat materialele, si ca el a coordonat ancheta.
  Gestul lui Ciuvica a fost unul al neputintei impotriva unui sistem.
  Buble nu isi asuma mizeria . In apararea lui sustine ca el NU a zis niciodata ca in fil e Ana.
  Gest care m-a facut sa imi fie scarba de el…

 27. Ovidiu,
  Exact. Daca declara ca a primit filmul de la cineva care i-a garantat ca e Ana pe film i se va cere probabil sa numeasca persoana datorita gravitatii faptei. Nu stiu care sint legile in R privind protejarea sursei de catre ziaristi (nici macar nu stiu daca Buble e un ziarist acreditat) dar intru-un caz similar in US (Valerie Plame – Scooter Libby case un jurnalist a fost trimis in puscarie pentru 18 luni – nu e sexual cazul dar un operativ CIA desconspirat de un ziarist , distrugere de cariera).

  In orice caz fara o sentinta judecatoreasca clara sau o scuza publica Ana are sanse minime sa ocupe functii inalte in PSD or in alt partid (folosesc minime din politete) , in cazul in care Buble isi cere scuze e cam terminat ca ziarist de success (daca a mintit sau a fost neglijent in cazul asta probabil ca a fost si in altele..asa ca patronii lui isi vor retrage suportul finaciar. Intr-adevar „high stakes”.

  Nu, nu cred ca ai dreptate. Daca Ana e in tape Buble nu e vinovat. In momentul in care o persoana alege calea politica devine o persoana publica si aspecte ale vietii ei/lui private nu mai sint protejate. Alegatorii au dreptul sa cunoasca aceste lucruri. au fost destule persoane politice care au fost eleimiate din viata publica datorita unor aspecte din viata lor privata – incepind de la Gary Hart si terminind with Edwards in US only.

 28. M’da, mai bine mai tarziu decat niciodata!
  Totushi apare o intrebare care pentru mine este doar retorica):
  – De ce acum (la un an shi mai multe luni de la eveniment? De ca sa lashi un copil care a fost grav afectat de evenimentele declanşate de dl. Buble, sa sufere atat ?
  Shi toate astea se intampla fiindca ,(am sa repet la infinit daca este nevoie), politica este o …….!

  Sa auzim numai de bine

 29. @un emigrant, mai citeste o data de ce abia acum:

  „De asemenea, fără a detalia, vă aduc la cunoştinţă faptul că în toată această perioadă prioritate mea şi a soţului meu a fost stabilizarea copilului nostru minor, grav afectat de evenimentele declanşate de dl. Buble, evenimente care au lăsat o amprentă negativă asupra stării mele de sănătate.”

 30. @marian
  Tocmai de asta il da in judecata: nu este Ana pe caseta.

 31. @McGogoo

  Initial nu s-a stiut ca era vorba de Ciuvica, a facut-o anonim. Dar sa revenim la subiect. Si in cazul Anei adevaratul autor al mizeriei nu e inca cunoscut. Eu am unele presupuneri privind zona de unde a pornit pornind de la intrebarea cui i-a folosit retragerea Anei din cursa electorala in plina campanie electorala, e destul de simplu privind acum in ce fel au evoluat lucruri, dar despre asta, poate, mai mult cu o alta ocazie.

  Buble a fost doar o unealta. O unealta care insa trebuie sa isi asume faptele comise si sa plateasca o pedeapsa dreapta pentru raul pe care l-a facut nu doar unui politician, si anume unul curat, asa cum spunem ca ne dorim cu totzii, ci si familie sale. Pana si in lumea dura si fara reguli a agentzilor operativi exista o lege nescrisa prin care familiile adversarilor sunt lasate in afara luptei. Cat de lipsit de morala, cat de abject poate fi cineva ca sa nesocoteasca cele mai elementare regului ale unei confruntari care s-ar vrea in ultima instantza una de idei?

  @Un Emigrant din Canada

  Nu cred ca putem specula pe tema timingului in acest caz. E simplu, ce ar avea de castigat Ana acum? Nimic. Eu interpretez ce a spus Ana astfel: initial a incercat sa treaca peste acea mizerie, iar in final a constata ca pur si simplu nu poate, ca ii afecteaza prea mult si cariera si viatza de familie. Are tot dreptul din lume sa ceara sa i sa faca dreptate si sa isi spele numele.

  Buble e chiar dus rau cu pluta daca prefera sa se judece intr-un caz pe care sigur il va pierde, in loc sa incerce sa repare raul facut, cerandu-si scuze si dandu-i Anei datele care sa o conduca la adevaratzii autori ai mizeriei.

  De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Totusi daca Buble ar gandi macar cinci minute, daca ar sti sa adune 1 + 1, si-ar da seama imediat din ce directie bate vantul, si ar stii ca serviciile facute acelei zone nu sunt niciodata recompensate. Si-ar da seama ca a fost doar un pion care va fi sacrificat fara mari probleme. E un naiv daca crede ca „sursele” carora le-a facut atunci jocul il vor apara acum, in contextul actual. Dar fiecare e artizanul propriului sau noroc. Noroc bun, Ioska Buble…

 32. Potirivit Codului Civil pt care avem un Cod de Procedura Civila in vigoare:
  „Art. 998. Orice faptã a omului, care cauzeazã altuia prejudiciu, obligã pe acela din a cãrui gresealã s-a ocazionat, a-l repara. (C. civ. 767, 1014, 1162, 1198, 1435, 1483, 1902).
  Art. 999. Omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa. (C. civ. 998).”

  Sunt intersante trimiterile la celelalte articole in scopul definirii prejudiciului. Se refera unele la relatia creditor-debitor, altele la proiectantii unor cladiri ce s-au daramat, la incendiatori, la faptele minorilor aflati in ingrijire, dar niciunul la prejudiciul de imagine.

 33. @McGogoo

  Multumesc foarte mult ca mi-ai atras atentia…..dar daca mai citeshti odata ce am postat ai sa vezi ca nu mai era nevoie sa te oboseshti sa ma tragi de atentie:))))…am zis acolo undeva ca itrebarea mea este retorica.
  @ Ovidiu
  Tu meriti un raspuns:))
  Asha cum am postat anterior am sa repet de’jdemii de ori „Politica este o …….!

  Sa auzim numai de bine!

 34. Scuze Ovidiu,
  am facut confuzie, de fapt ce am postat anterior pentru Ovidiu este pentru Draghi Puterity.

  Sa auzim numai de bine!

 35. Doamna Birchall ,am stat si am reflectat bine pana sa ma decid sa va scriu,lucrez la Agentia de publicitate care s-a ocupat de campania PSD-ului pe parcursul a 2 ani…observ mai sus ca multi dintre cei care comenteaza pe pagina dumneavoastra,nemaipunand la socoteala ca nu-si asuma nici propriile declaratii nedezvaluindu’si identitaatea, o fac in necunostinta de cauza . Cineva invoca mai sus numele unei doamne care se presupune ca a avut o legatura stransa cu domnul Bublle, pot sa va spun cu certitudine ca nu este asa si pentru asta trebuie sa vin cu argumente… Doamna invocata mai sus si anume ,Magda Bistriceanu a avut un contract de imagine prin agentia noastra cu psd’ul, deci nu mai avea nevoie de consiliere din partea domnului mentionat mai sus ,ea insusi fiind reprezentativa pentru partid , contract cu clauze bine stabilite si cu o durata de 2 ani,el a expirat in 7 decembrie 2009(psd-ul cauta o femeie care sa fie contrapondere la imaginea Elenei Udrea,in momentul in care au descoperit’o pe Magda chiar i-au propus sa se vopseasca blonda).De ce ar fi avut nevoie de Buble?Probabil si dansul a fost contactat si recompensat de partid pentru publicitatea Magdei pe blogul personal. In contract nu erau stipulate functii in interiorul partidului si nu vad de ce ar fi concurat cu dumneavoastra mai ales ca rolul dumneaei a fost mult mai important si bine stabilit …trebuie avut in vedere ca partidul nu a gasit in interiorul sau o persoana de sex feminin care sa-l reprezinte si a fost nevoie de acel casting care s-a desfaasurat pe durata a 3 zile si la care au participat in jur de 140 femei. Rolul Magdei pentru cel sau cea care a comentat cu pseudonimul „misa” era chiar acela de a participa alaturi de persoanele din fruntea partidului la toate actiunile lor. In iulie sau August anul trecut din cate stiu dumneaei a venit la Agentie si a rugat sa se gaseasca o cale de a rezilia contractul cu partidul deoarece in acesta au existat si clauze penale . PSD-UL fiind in acea perioada in campanie prezidentiala si neavand nevoie de un scandal au ajuns la un compromis, i-au interzis acesteia doar aparitia pe parcursul campaniei alaturi de alt partid politic…
  mai departe nu stiu ce s-a intamplat, dar cum dumneavoastra ati fost denigrata si vi s-au adus anumite acuze mi se pare normal sa lasati loc adevarului. Cu stima si in speranta ca va exista o judecata justa va doresc numai bine.

 36. D-le Vlad,
  Pastrand modul conditional al verbului, pot raspunde la intrebarea „de ce (d-na Bistriceanu) ar fi avut nevoie de Buble”? cu „ar fi avut nevoie de el pt gazduirea filmului cu alaturarea numelui Anei, daca ar fi dorit sa loveasca in imaginea ei ilegal.
  Daca cineva sustine pe A si denighreaza pe B ne putem gandi ca dincolo de simpatiile, antipatiile personale si relatiile contractuale exista si un interes a lui A impotriva lui B.
  De ce d-na Bistriceanu a acceptat reclama pe un blog care i-a batjocorit colega?! Partidul poate tinde sa nu refuze niciun fel de reclama in campanie, dar personele direct implicate pot lua atitudine. Iar d-na Bistriceanu, dupa cum spuneti dvs(„Probabil si dansul a fost contactat si recompensat de partid pentru publicitatea Magdei pe blogul personal.”) nu s-a opus.
  Ana e datoare sa exploateze toate relatiile inamice de care are cunostinta pt descoperirea motivelor pt care Buble a publicat filmul.
  Personal, cum am mai comentat, mi-ar parea rau ca Ioska sa raspunda pt un gest copilaresc de care nu si-a dat seama, dar daca acel copil era influentat de o mamica?!
  Cred ca, pt imaginea d-nei Bistriceanu, in cazul in care dansa nu are niciun amestec, ar fi excelent sa fie alaturi de Ana si sa-si ceara scuze pt reclama de care a beneficiat pe acel blog, iar daca ar avea oricand poate sa spuna ce are pe suflet.
  PS: Nu-s jurist, dar am inteles ca e vb de o clauza civila; de multe ori calomnia a intrat si a iesit din Codul Penal, iar instigarea, potrivit Codului Penal se sanctioneaza cu aceiasi pedeapsa cu care se sanctioeaza si fapta. Deci, va dati seama, e firesc ca Ana sa fie intersata de gasirea presupusului instigator daca el a existat.

 37. PS De fapt calomnia si insulta se gasesc in Codul Penal asa cum apare el actualizat pe situl ANP:
  „ART. 205*)
  Insulta
  Atingerea adusă onoarei ori reputaŃiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace,
  ori prin expunerea la batjocură, se pedepseste cu amendă.
  (…)
  ART. 206*)
  Calomnia
  Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană,
  care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancŃiune penală, administrativă sau disciplinară,
  ori dispreŃului public, se pedepseste cu amendă de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
  (…)
  ART. 207*)
  Proba verităŃii
  Proba verităŃii celor afirmate sau imputate este admisibilă, dacă afirmarea sau imputarea a fost săvârsită
  pentru apărarea unui interes legitim. Fapta cu privire la care s-a făcut proba verităŃii nu constituie infracŃiunea
  de insultă sau calomnie.
  *) Art. 205 a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006. Curtea ConstituŃională, prin Decizia
  nr. 62/2007, a constatat că dispoziŃiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, partea referitoare la abrogarea
  art. 205, 206 si 207 din Codul penal, sunt neconstituŃionale.”

  Ma intreb daca delictele mentionate la 998/999CCiv(citate cateva posturi mai sus) pot fi interpretate potrivit CPen. F interesant si 207, cat de legitim ar fi interesul pt care a facut fapta respectiva in cazul ipotettic in care demonstreaza veritatea?!
  NB Misa s-a intrebat, nu a afirmat sau imputat nimic, apropo de litera Codului Penal privitoare la Calomnie. O idee exprimata sub forma de intrebare duce la alte intrebari pt descoperirea adevarului. Doar cea spusa sub f de afirmatie necesita dovezi.

 38. Dl Vlad,
  Interesant post.
  1.Dumneavostra afirmati ca dl Buble a primit bani sa o promoveze pe blogul lui personal pe dna Magda!.Deci Buble nu e in realitate un jurnalist dar un individ platit sa promoveze (Madga) sau sa distruga (Ana) personalitati politice.
  2.Poate cineva care cunoaste mai bine modul de gindire a conducerii PSD poate comenta la chestia cu persoana imagine?. Udrea este o personalitate cu functii de raspundere in PDL (cine stie poate viitoare presedinta a R:-)). Deci PSDul a facut un concurs pentru un model , gen model de prezentat masini la o expozitie auto. A incheiat un contract de 2 ani cu persoana sa fie imaginea PSDului fara ca persoana sa fie promovata sau sa ocupe functii importante in PSD?! Si cind expira contractul care e noua imagine a PSDului? Mikey Mouse? Wow – i-o fi lovit din nou flacara violeta! Nu prea are logica.

 39. @marian

  Ca sa intelegi logica acelor evenimente, nu te uita la „PSD”. Uita-te mai bine la „coloana a V-a din PSD”.

  Cine a ajuns deputat in locul „eliberat” de Ana? Ce functii a avut ulterior acea persoana? I-a servit acea functie PSD-ului, in conditziile in care ea era doar un paratraznet pentru nemultumirile sociale? De cine a fost respectivul individ laudat si ulterior dorit in mod public in noul guvern Boc de dupa prezidentiale? Unde se afla el acum?

  E simplu, daca pui totul cap la cap, totul se leaga si e mai mult decat evident din ce zona a fost lovita Ana si de ce. Culmea e ca tocmai Buble, care e un adversar declarat al acelei zone, a fost pionul (unul dintre pioni mai exact) care a executat lovitura. De aceea eu nu imi pot explica refuzul sau de a-si cere scuze si a spune adevarul pentru a repara raul facut decat prin doua ipoteze: prostie sau frica.

 40. @marian – pe internet se vorbesteb „la per-tu”. Aici toti suntem comentatori indiferent de jobul nostru. asa poti sa nu te adresezi cu dv. nici mie nici celorlalti comentatori. Folosirea in exces a persoanei a treia numai a politete nu seamana. Ma rog, fiecare cu stitlul sau. Dan Pavel de 14 ani imi vorbeste cu „d-voastra” si mi-a spus ca probabil are o operatie pe creier intrucat nu se poate adresa altora decat la persoana a treia…

  @ovidiu: Buble este in PSD. Asa scria Catavencu acum cca 1 saptamana…

  @un emigrant: am vazut ca era retorica. dar intrebarea asta si-o pun multi…

  eu as zice sa ne domolim cu comentariile. mai ales cele off topic. justitia o sa isi spuna cuvantul.

  PS:

  chiar sunt curios de unde a aparut asta cu Magda ? Pana acum nu am auzit teoria asta nicaieri si sunt inclinat sa il cred pe @Vlad mai curand…
  Interesanta afirmatia ta. Asta arata ca partidele poltice nu sunt preocupate de proiecte si programe ci de imagine.
  Oare se asta l-au ales pesedistii pe Ponta? Ca sa il contracareze pe Crin Antonescu?

 41. Doamna Birchall, cred ca orice barbat normal isi doreste un deep throat cu dumneavoastra. Va rog, nu ne ucideti fanteziile.

  • Vercigentorix
   regret ca „barbatii normali” la care faci tu referire nu au altceva mai bun de facut!

  • Este normal si cu sotia/prietena dvs probabil…
   Va rog, nu ne ucideti fanteziile.
   Va rog postati niste poze cu ea. Daca aveti si cu mama dvs din tinerete, in costum de baie la Eforie sau Techirghiol e si mai interesant…
   Multumesc anticipat

   • Bogdan
    daca esti nesimtit ramai asa … si nu imi mai scrie nici pe adresa de email pt ca mesajele tale ajung la gunoi acolo unde le este locul. Daca nu intelegi sa folosesti un limbaj civilizat te rog sa nu mai scrii pe acest blog…este totusi un mod trist de a iti petrece timpul!

    • Imi cer scuze, mesajul era indreptat catre Vercigentorix. Se pare ca reply-ul a fost gresit. Eram revoltat de „franchetea” dumnealui.

     • Bogdan
      ok atunci scuzele iti sunt acceptate si eu imi cer scuze pt raspunsul initial dar mitocaniile pe acest blog nu sunt accceptate!

  • Este normal si cu sotia/prietena dvs probabil…
   Va rog, nu ne ucideti fanteziile.
   Va rog postati niste poze cu ea. Daca aveti si cu mama dvs din tinerete, in costum de baie la Eforie sau Techirghiol e si mai interesant…
   Multumesc anticipat

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Precizare cu privire la actiunea de chemare in judecata a d-lui Iosif Buble | Ana Birchall -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Sevastre Catalin and ciprian, Ana Birchall. Ana Birchall said: Precizare cu privire…
 2. Mă fac ţăran! | Blogul lui Nea Costache - [...] doamnele si domnisoarele Ada, Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina…
 3. Tweets that mention sa-mi fie cu iertare, dar culmea e ca aman2 sunt psdedisti -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by clauteo. clauteo said: sa-mi fie cu iertare, dar culmea e ca aman2…
 4. Baba Florica | Blogul lui Nea Costache - [...] fetele: Ada, Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina…
 5. Despre sitetalk sau plecand de la scrierile lui Robert Kiyosaki... | Blogul lui Nea Costache - [...] fetele: Ada, Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina…
 6. Cine e Ana Birchall, cel mai bogat dintre miniștii Justiției. Are o avere de 23 de milioane de euro și e unul din marii donatori ai PSD | România curată - […] și concluzia experților a fost că nu era vorba de politiciană. Jurnalistul  Iosif Bubble, care a făcut public filmul…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.