Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2015 in Politic | 5 comments

Povara creditelor CHF trebuie să fie împărţită şi de debitori dar şi de creditori

img

Le-am transmis astăzi colegelor şi colegilor mei din Comisia pentru buget că am primit în ultima perioadă sute de mesaje din partea oamenilor care se plâng că multe dintre măsurile propuse de către sistemul bancar pentru creditele lor în franci elveţieni nu ar fi realiste. Am făcut și în trecut apel ca povara creditelor CHF să fie împărţită şi de debitori şi de creditori. Dacă băncile şi clienţii nu vor putea să ajungă de comun acord la o soluţie, va fi de datoria legislativului să ofere o soluţie la această problemă.

În acest sens, am reluat solicitarea mea către membrii comisiei de a trimite la vot cu raport pozitiv proiectul de lege privind conversia creditelor iniţiat de mine şi semnat de peste 130 de deputaţi şi senatori, cu amendamentul meu pentru creditele în franci elveţieni de a efectua conversia la o medie a cursurilor lunare din momentul acordării creditului până la momentul conversiei.

 

5 Comments

 1. Buna ziua
  Toti Romani ce sunt prinsi in aceasta capcana numita CHF (si va asigur ca nu sunt putini, asa cum se spune), nu vor uita aceasta lupta pe care o duceti in spirit nationalist. Pacat ca nu toti politicieni, sau macar o mare parte a politicienilor, nu simt ca sunt romani si nu simt ca trebuie sa faca ceva pentru semeni lor. Speram sa puteti invinge in aceasta lupta. Toti romani victime ale acesui sistem sclavagist si-au pus toate sperantele in dumneavoastra.
  Mult noroc

 2. Buna ziua, sunt unul dintre pagubiti, a cata oara?
  A patra sau a cincea, ce mai conteaza? A fost CEC-ul, Caritas-ul, fni-ul, acum raiffeissen, ce mai urmeaza? Se pare ca legea dvs. Fiti amabila noi nu suntem parte a UE? Daca UE a dat o directiva, dvs. un parlamentar roman, doriti sa schimbati aceasta directiva? Cred ca nu v-ati adresat cui trebuie. Adresati-va unui europarlamentar roman sau strain care sa incerce sa modifice … ce doriti dvs.
  Noi, cetateni romani, cu drepturi depline in UE dorim conversia creditelor la cursul istoric plus o marja de max. 20%, conform directivei UE, e asa greu de priceput?
  Multe succesuri si la buna vedere.
  Cred ca va dati seama ca NOI romanii simpli stim cu cine stam de vorba, stim ca in jurul dvs. colcaie de tradatori ce conduc un stat mafiot incapabil sa-si apere cetatenii care il apara. Nu vreau sa par sau sa fiu sarcastic, ipocrit, arogant, acuzator… Prin ceea ca faceti aparati interesele bancilor. Daca acest curs ar lua-o in jos l-ati ingheta in secunda doi argumentnd siguranta nationala! Dar, mingea e rotunda cum spuea un ex contemporan,

  • andrei
   cred ca stii ca ma zbat cat depinde de mine sa ajut. Stiu ca cei care nu platesc ratele bancare nu le platesc nu pt ca sunt tepari sau rau platnici ci pt ca pur si simplu nu mai pot fiind sufocati de cresterea cursului de schimb valutar.
   Cat pot eu ajuta o voi face. Numai bine va doresc

   • Bună seara. Fac apel la intelepciunea dstra. Va rog sa înțelegeți că situația mea (și a noastră, cu credite în CHF) este una extrem de gravă. Personal va admir ca OM. Am încrederea ca puteți mișca lucrurile. În regim de urgență este necesară rezolvarea (prin OUG, Lege, etc) a 2 probleme MAJORE: eliminarea și recuperarea comisionului de risc (redenumit fără acordul nostru în comision de administrare) – care este unul ABUZIV, și plata ratelor la cursul istoric + maxim 20%! Cu încrederea că există și se manifestă dreptatea Divina, vă rog să insistați întru soluționare. Cu smerenie și onoare, Andrei

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.