Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 14, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

Pe scurt, raportul de activitate din prima sesiune parlamentară din 2015

photo
Pe scurt, raportul de activitate din prima sesiune parlamentară din 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi şi realizări din prima sesiune parlamentară din anul 2015. “Și în această sesiune parlamentară am avut onoarea să îi reprezint cu mândrie şi cu demnitate pe vasluienii mei din Colegiul 5 Vaslui”, a declarat Ana Birchall, ţinând să le mulţumească “tuturor celor care ați fost alături de mine, m-ați susținut și m-ați încurajat cu sfaturile, dar și criticile voastre”.

Ana Birchall, deputat aflat la primul mandat în Parlament, a arătat că, în cifre, activitatea sa legislativă cuprinde: 175 luări de cuvânt, 64 propuneri legislative, dintre care 14 legi promulgate şi 207 întrebări şi interpelări adresate.

“O realizare importantă în această sesiune parlamentară a fost, pentru mine, adoptarea Legii insolvenței persoanelor fizice, proiect de lege pe care l-am inițiat și pentru care m-am bătut să fie adoptat. Pentru prima dată în 25 ani, România are o Lege a insolvenței persoanelor fizice, care îi protejează pe românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, astfel încât ei să nu mai stea cu grija că vor fi executaţi silit sau că pot rămâne pe drumuri”, a afirmat deputatul social-democrat Ana Birchall.

În ce priveşte situația creditelor neperformante în franci elvețieni, Ana Birchall a declarat că, în calitate de inițiator al unui proiect legislativ care urmărește rezolvarea problemei cu care se confruntă debitorii și în calitate de raportor al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci pe tema creditelor în CHF, “am continuat eforturile pentru ca povara financiară cauzată de fluctuațiile cursului de schimb valutar să fie împărțită între bănci și clienți”. De asemenea, deputatul a arătat că “proiectul legislativ privind conversia creditelor, aflat în dezbaterea pentru raportul final la Comisia pentru buget, propune o astfel de împărțire echitabilă a poverii financiare și sper să fie votat cât mai curând”.

În calitate de reprezentant al alegătorilor din Colegiul 5 Vaslui, Ana Birchall a declarat că “una dintre principalele mele preocupări a fost ca fiecare comună din Colegiul meu să aibă disponibil la nevoie cel puţin un microbuz care să asigure transportul copiilor la şcoală, iar prin colaborarea strânsă cu Guvernul, Consiliul Judeţean Vaslui şi administraţiile publice locale, am reuşit ca toate localităţile din Colegiu să fie incluse în programul naţional pentru transportul elevilor din mediul rural”.

“O iniţiativă legislativă specială pentru mine este şi cea referitore la trecerea de jure a satelor Floreşti şi Dealu Secării în componenţa comunei Alexandru Vlahuţă. Propunerea mea legislativă, adoptată de Camera Deputaţilor și avizată favorabil de comisiile de specialitate din Senat, așteaptă organizarea referendumului local, astfel încât cele două sate să fie în componența comunei Alexandru Vlahuţă, așa cum doresc vasluienii din aceste localități. Reiau, astfel, apelul meu către autoritățile locale și, în special, către Prefectura Vaslui, să pună în aplicare legea și să organizeze în cel mai scurt timp acest referendum, nu să îl boicoteze”, a mai susținut deputatul Ana Birchall.

“Un alt proiect la care am ţinut şi pentru care am luptat este Legea egalității de șanse între femei și bărbați, inițiativă legislativă aflată pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților cu raport de adoptare, care îmi doresc să devină lege din toamnă. Prin această lege, între altele, se asigură și respectarea dreptului la plată egală pentru munca de valoare egală”, a precizat Ana Birchall.

“În această sesiune parlamentară, am votat şi am susţinut, alături de colegii şi colegele mele parlamentari, un număr de iniţiative importante, dintre care enumăr: Codul silvic, reducerea TVA la alimente la 9%, prevenirea și combaterea violenței în familie, stimularea investitorilor individuali Business Angels, îmbunătățirea programului Prima Casă, simplificarea procedurilor și reducerea costurilor privind taxele consulare, finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, instituirea Zilei Naționale a Portului Tradițional, dublarea indemnizațiilor pentru persoanele persecutate de regimul comunist, creșterea salariilor personalului din cadrul sistemului public sanitar şi Legea privind pensiile militare de stat”, a declarat deputatul social-democrat.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, începând din februarie 2015, deputatul Ana Birchall a arătat că “anul acesta, în Comisia noastră am adoptat importante opinii privind migraţia şi securitatea în Uniunea Europeană, flexibilitatea pieţei forţei de muncă şi Garanţia pentru Tineri şi, de asemenea, am organizat mai multe dezbateri publice privind pachete de legislaţie importante şi teme de actualitate pentru România, printre care: ocuparea forţei de muncă, Parteneriatul Estic şi Politica Europeană de Vecinătate, politica comercială a UE şi crearea unei uniuni a pieţelor de capital, ‘planul Juncker’ de investiţii strategice, securitatea energetică a României şi a UE”.

“În ce priveşte întrebările şi interpelările adresate autorităţilor şi declaraţiile politice din plenul Camerei Deputaţilor, am continuat să aduc în atenția autorităților publice în primul rând situațiile cu care se confruntă vasluienii din Colegiul meu de pe Valea Tutovei, aşa cum sunt: combaterea sărăciei în rândul copiilor, îmbunătățirea calității sistemului educațional din mediul rural, sprijin pentru tinerii absolvenți în vederea angajării, atragerea investițiilor în zonele defavorizate şi stimularea producției și comerțului cu fructe și legume produse în România”, a declarat Ana Birchall în încheiere.

Întreaga activitate legislativă a deputatei Ana Birchall poate fi urmărită pe pagina Camerei Deputaţilor, pe blog-ul personal şi pe pagina de Facebook, la următoarele adrese:

www.cameradeputatilor.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=31&cam=2&leg=2012

www.anabirchall.ro

www.facebook.com/birchallana

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.