Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 21, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale în format UE27

 

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale în format UE27

ANUNȚ DE PRESĂ

  

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) art. 50, în format UE27, care se va desfășura în data de 22 mai 2017 la Bruxelles.

Cu acest prilej, miniștrii pentru afaceri europene vor aproba decizia Consiliului de autorizare a deschiderii negocierilor pentru un acord cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord care stabilește condițiile de retragere din Uniunea Europeană. Totodată, reuniunea CAG va avea pe agendă și adoptarea proiectului de decizie a Consiliului Uniunii Europene referitor la instituirea grupului de lucru ad-hoc privind articolul 50, precum și discuții pe marginea agendei adnotate a Consiliului European UE27 din 22 sau 23 iunie 2017.

În marja reuniunii, ministrul delegat Ana Birchall va avea o întrevedere cu omologul eston, Matti Maasikas, pentru discuții pe marginea priorităților Președinției estone a Consiliului UE și a principalelor dosare în dezbatere la nivel european.

În perspectiva dezbaterilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a precizat că „pentru noi este deosebit de importantă protejarea drepturilor și intereselor românilor din Marea Britanie și ale familiilor lor”. În același timp, Ana Birchall a apreciat că „directivele de negociere sunt echilibrate și în acord cu orientările Consiliului European. Poziția noastră de principiu este ca aceste directive să fie neechivoce și să corespundă intereselor UE27, în special în privința aspectelor sensibile, precum drepturile cetățenilor și implicațiile financiare”.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/41860

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.