Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 15, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care se va desfășura în data de 16 mai 2017, la Bruxelles.

Cu acest prilej, miniștrii pentru afaceri europene vor discuta pe marginea agendei viitorului Consiliu European din 22-23 iunie 2017, pe care figurează subiecte referitoare la migrație, securitate și apărare, ocuparea forței de muncă, creștere economică și competitivitate, respectiv relații externe. De asemenea, reuniunea CAG va avea în vedere și urmărirea implementării măsurilor adoptate în cadrul Consiliului European din martie 2017, în contextul eforturilor de asigurare a eficientizării deciziilor în plan european și a asigurării transpunerii lor în practică, în beneficiul cetățenilor europeni.

Un alt punct pe agendă vizează prezentarea de către Comisia Europeană a acțiunilor întreprinse ca urmare a Cărții albe privind viitorul UE.

Totodată, luni, 15 mai a.c., ministrul delegat Ana Birchall va avea o serie de întrevederi cu funcționari români care activează în cadrul instituțiilor europene, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Ilze Juhansone, și cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, în pregătirea Președinției României a Consiliului UE.

În perspectiva dezbaterilor pe acest subiect, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a precizat că “pentru a răspunde mizelor președinției României în 2019 este necesar să fim conștienți că toți factorii angajați în acest proces trebuie să își desfășoare activitatea în ritm accelerat. În paralel cu pregătirile interne, România derulează și în plan extern un proces de coordonare sistematică cu alte state membre, dar și cu instituțiile europene, în vederea asigurării unui mandat de succes”.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41759

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.