Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 7, 2013 in Politic | 1 comment

Participare Simpozion privind problemele de egalitate de sanse II

Ana Birchall, deputat PSD şi membru al Adunării Parlamentare la Consiliul Europei a avut astăzi o intervenţie în cadrul Simpozionului pe probleme de egalitate de gen, care a avut loc la Paris, între 5 şi 7 noiembrie, prin care a subliniat rolul pe care modificările legislative din România îl au în asigurarea unui sistem care oferă drepturi, obligaţii şi şanse egale femeilor şi bărbaţilor.

„România a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani în ceea ce priveşte implementarea unei legislaţii menite să asigure egalitatea de şanse la toate nivelurile sociale, adoptarea legii care previne violenţa domestică este un exemplu foarte bun în acest sens. De asemenea propunerea legislativă privind modificarea legii egalităţii de şanse pe care eu am iniţiat-o în această primăvară, adoptată recent de Senat şi în curs de adoptare la Camera Deputaţilor, introduce în legislaţie principiile UE în materie de egalitate de gen, fie că vorbim de eliminarea discriminării din sistemul de muncă prin plata egală pentru munca de valoare egală, fie că vorbim de asigurarea şanselor egale la promovare” a subliniat Ana Birchall în intervenţia din cadrul conferinţei – „Harmonisation of Gender Equality Mechanisms”

Deputatul PSD, Ana Birchall a mai arătat faptul că propunerea sa legislativă a primit deja două avize favorabile din partea comisiilor sesizate în Camera Deputaţilor şi a exprimat convingerea că iniţiativa legislativă, semnată de 80 de parlamentari, va ajunge să fie adoptată de camera decizională până la sfârşitul acestui an.

De asemenea deputatul PSD a amintit şi de faptul că pe 25 noiembrie la Bucureşti se va organiza de către Comisia pentru afaceri europene, unde Ana Birchall are funcţia de secretar, în parteneriat cu Comisia pentru şanse egale şi non-discriminare din APCE Conferinţa Regională – „Convenţia de la Istanbul – pe drumul către ratificare” ca parte a strategiei Convenţia Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

„Ca parlamentar de referinţă la APCE din partea României şi pentru Strategia pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, ţin foarte mult la semnarea şi la ratificarea Convenţiei de la Istanbul şi la identificarea tuturor modalităţilor de eliminare a violentei in general si impotriva femeilor si copiilor in mod particular. Tin sa multumesc ministerelor de resort care au demarat oficial procedura de semnare a Conventiei de la Istanbul.

Ana Birchall le-a mulţumit organizatorilor pentru eficienţa cu care au organizat dezbaterile şi mesele rotunde pe parcursul celor 3 zile şi nu a ezitat să abordeze problema aderării României la spaţiul Schengen în discuţiile pe care le-a avut cu participanţii la simpozion, în special din Franţa.

„Aceste evenimente sunt o ocazie foarte bună de a pune în practică diplomaţia parlamentară. Întotdeauna când voi avea ocazia voi susţine poziţia pe care România o are faţă de aderarea la spaţiul de securitate Schengen în discuţiile pe care le am cu partenerii noştri din UE. Semnalele au fost bune şi mă bucur şi le mulţumesc tuturor pentru atenţia cu care au ascultat argumentele mele, atât în ceea ce priveşte nevoia de coordonare internaţională a eforturilor de asigurare a egalităţii de gen, cât şi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen.” – a declarat deputatul PSD, Ana Birchall, membru al comisiei speciale pentru Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Echipa AB

 

1 Comment

  1. Egalitatea de gen presupune si dreptul de a transcede catre celalalt gen.
    Imi doresc sa fiu considerata femeie si as aprecia daca si tu ma vei sustine

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.