Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 26, 2013 in Politic | 1 comment

Participare reuniune COSAC, Dublin 27-28 ianuarie

În perioada 27-28 ianuarie 2013 este programată la Dublin, reuniunea preşedinţilor Conferinţei organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene – COSAC. Am onoarea sa reprezint Camera Deputatilor la aceasta reuniune in cadrul careia voi avea doua interventii (referitoare la politica economica monetara si prioritatile presedintiei irlandeze). 

Reuniunea face parte din programul de activitate al preşedinţiei irlandeze a Consiliului Uniunii Europene şi are ca scop pregătirea celei de-a XLIX-a reuniuni ordinare a organizaţiei.

Reuniunile COSAC se disting de celelalte acţiuni de acest tip, prin aceea că sunt destinate membrilor comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele naţionale din statele membre ale Uniunii şi reprezentanţilor Parlamentului European, grupând astfel politicienii naţionali şi europeni, cei mai specializaţi în problematica Uniunii.

Programul reuniunii din ianuarie 2013 cuprinde o prezentare a priorităţilor preşedinţiei irlandeze, precum şi o prezentare a domnului Maroš ŠEFČOVIČ, comisar pentru relaţii interinstituţionale şi administraţie, cu titlul Viitorul Europei: spre o adevărată Uniune economică, monetară”.

1 Comment

  1. La o asemenea reuniune se discută probleme esenţiale ale uniunii, de exemplu cum ar fi un salariu minim pe economie unic pe tot spaţiul Uniunii Europene?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.