Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 13, 2013 in Politic | 1 comment

Participare la Forumul cu tema „Societatea civila in Turcia si in Uniunea Europeana”

În calitate de parlamentar de referinţă la APCE pe problema eliminării violenţei împotriva femeilor, voi participa la Forumul organizat cu tema „Societatea civilă în Turcia şi în Uniunea Europeană” ce va avea loc în intervalul 14-15 decembrie, la Istanbul.

În urma participării mele la Simpozionul de la Paris pe problema egalităţii de gen, organizat în urmă o lună, în cadrul aceluiaşi program de „Dialog şi schimb parlamentar”, am fost invitată să moderez dezbaterea cu tema „Societatea civilă şi democraţie – participarea societăţii civile la procesul legislativ” care va avea loc sâmbătă, la Istanbul.

Sunt convinsă că va fi o dezbatere foarte interesantă la care vor participa parlamentari şi membri ai societăţii civile din 27 de state.În calitate de parlamentar de referinţă al României la APCE pe problema violenţei împotriva femeilor, voi aduce în discuţie în cadrul dezbaterilor de la Istanbul, colaborarea dintre societatea civilă din domeniul egalităţii de şanse şi de gen şi autorităţile competente în domeniu, inclusiv Parlamentul, în vederea eliminării acestui fenomen.

La Istanbul voi da ca exemplu de excelentă colaborare dintre legislativ şi societatea civilă, procesul de elaborare a propunerilor mele de lege, cum ar fi cea privind egalitatea de şanse şi de gen şi creşterea alocaţiei pentru copii. Societatea civilă, din care ţin să amintesc organizaţiile „Femina”, Transcena şi ChildPact a avut o contribuţie foarte importantă în elaborarea proiectelor mele, dar şi în dezbaterile parlamentare care au urmat. Implicarea şi profesionalismul societăţii civile trebuie apreciat şi încurajat.

În cadrul dezbaterilor moderate de mine vor participa: Habib KOCAMAN – Şeful departamentului legislativ şi secretarul general al YASADER (Asociaţia turcă de legislaţie), Sıtkı ŞÜKÜRER – Preşedintele BASİFED, Meglena KUNEVA – Preşedinta Centrului European pentru Politici Publice şi Vesna LENDIC KASALO – Director adj. al Departamentului pentru Relaţia cu Societatea Civilă din Guvernul croat.

Pentru mai multe informaţii cu privire la programul Forumului „Societatea civilă în Turcia şi în Uniunea Europeană” puteţi accesa: http://issuu.com/anabirchall/docs/program_forum__societatea_civila_in

1 Comment

  1. Vai ce zambet frumos ai Ana. Uitasem de cand cu pozele in care esti incruntata..

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.