Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 26, 2016 in Politic | 0 comments

Participare la evenimentul „Black Sea Area Cooperation Meeting 2016”

FullSizeRender

Am participat astazi la reuniunea “Black Sea Area Cooperation Meeting 2016”, care a avut ca temă lupta împotriva nederptăţii şi a corupţiei, organizată de Uniuniea Internaţională a Tinerilor Socialişti. Ca întotdeauna, este o plăcere să fiu în mijlocul unor tineri entuziaşti.
Felicitări în special ecihipei TSD, în frunte cu Gabi Petrea, cea mai bună organizaţie de tineret din ţară şi una dintre cele mai active din Europa.
Regiunea Mării Negre reprezintă unul dintre cele mai complexe medii de securitate, situându-se în centrul celor mai importante evoluţii politice şi de securitate, cu atât mai mult în contextul provocărilor cu care Europa se confruntă astăzi. În egală măsură, însă, regiunea noastră a fost dintotdeauna un mediu cu un imens potenţial de creştere, în mod special în ce priveşte resursele existente, însă şi în planul potenţialului de cooperare internaţională.
În contextul ameninţărilor la adresa UE şi NATO venite din spaţiul de vecinătate, România trebuie să îşi menţină rolul pe care şi l-a asumat pe parcursul ultimului sfert de secol, asigurând prezenţa UE şi a NATO în regiune şi promovând cooperarea dintre structurile occidentale şi statele partenere din vecinătate, în mod special în ce priveşte Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.
Aşa cum am afirmat şi în trecut, consider că Marea Neagră este un diamant ce trebuie lăsat să strălucească şi este de datoria noastră să oferim un cadru de dezvoltare al cooperării internaţionale în regiunea Mării Negre, promovând un mediu de stabilitate şi securitate prin valori democratice, europene şi euro-atlantice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.