Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 24, 2011 in Aparitii media, Politic | 3 comments

Participare emisiune TV

Astazi la The Money Channel incepand cu ora 1830 la emisiunea Economia in 2011.

UPDATE:

PS Acum am observat ca mi-au gresit titulatura…

3 Comments

 1. partidul de la guvernare nu plateste pt nici o gresala pt ssimplul motiv ca se afla la guvernare…eh,asta e…

  • „Asta e”…. nu e un raspuns satisfacator. Toto românul se consoleaza cu expresia „asta e…” . Raspunsul este organizati-va si puneti mâna pe ciomag!

 2. –on and off the topic–
  Sa taie tva-ul la mancare si la produse second-hand vandute in magazine specifice, sa-l creasca la alte produse tot din partea de jos a piramidei si evident a produselor mai scumpe: electrotehnice noi, mobila, chiar imbracaminte, bijuterii. Sa nu mai puna biruri pe micile afaceri de familie si sa taxeze masiv corporatiile ca astia au. Da nu mai mult decat e nevoie ca pleaca sau isi reduc activitatea.
  Sa reduca accizele la carburanti, la cafea, tutun si alcool – suficient cat sa scoata comertul de contrabanda la suprafatza. Ca omu la necaz tb sa aibe o tzigara si o tarie. Eu sunt anti-tutun si anti-alcool, dar in niciun caz nu tb sa ne bagam in obiceiurile individuale.
  Sa dea bani la tzarani sa cultive pamantul si sa creasca animale.
  BNR e cazul sa scada dobanda de referinta, mult sub cota de inflatie asa incat lumea sa fie incurajata sa ia credite de consum(pt un consum rational totusi) si sa fie descurajata sa economiseasca pt dobanda. Cand consumul o ia razna atunci tb s-o creasca, da.
  Chiar si dc se va face export masiv, o productie agricola autohntona mare va face hrana mult mai accesibila – ceea ce va genera disponibilitati financiare pt consum non-alimentar suplimentar.
  Ca daca nu dai tot salariul pe chirie si pe mancare iti mai ramane de-o haina, de un laptop, de-o excursie, de-o carte, de-o specializare, de-o investitie la bursa, de un cont de economii, iti raman si mai multi nervi ca sa te gandesti la ce initiative de business sau pt comunitate mai poti avea.
  Nimeni nu poate stii care ar fi cea mai buna formula fiscala decat daca toti actorii economici, inclusiv statul partener, au o dezbatere pt identificarea prioritatilor.
  Statul nu tb sa mai fie un monolit, judetele de ex ar tb imputernicite sa-si impuna propriile impozite, iar cele centrale sa se diminueze spre zero. Astfel am avea capitaluri si comunitati locale care s-ar cauta unele pe altele permanent. Apropo de moneda Euro peste mai multe sisteme de taxare, cum ar fi Leul peste o Romanie multi-statala?!
  Decizia s-ar lua mult mai aproape de cetatzean: ce facem, crestem taxele si ne fug investitorii 50 km in judetul vecin sau le micsoram si mai vin si altii?! Ce oferim in schimbul taxelor?!
  Teoria insolventei s-ar putea aplica cu succes poate la nivelul micro-comunitatii… Asa incat judetele de ex sau comunele sa fie mult mai responsabile stiind ca nu vor fi salvate de statul central decat dc au un plan de restructurarare financiara. Ce se inampla dc 2 judete indepartate doresc sa se asocieze intr-o uniune fiscala?! Dar dc unul din ele e in RO iar celalalt in Ungaria?!…
  Asta inseamna anarhie(fara stapani, fara putere centrala), responsabilitate si implicare! Pe de alta parte cetateanul sa nu-si piarda drepturile civile in interiorul RO/UE asa incat libertatea de circulatie si de a-ti stabili resedinta unde doresti sa ramana garantate. De fapt doar infrastructura si apararea ar tb sa ramana singurele departamente in guvernul national/european diminuat.
  Si n-am mai avea un Putin sau mai nou un Obama care sa se umfle ei in pene ca ce puternici sunt, mai bine am depasi mentalitatea de dinozauri ca sa nu le impartasim soarta si sa vedem ce facem cu meteoritii aia, ca de calatoriile spre alte stele nici macar nu poate fi vorba..
  „De cine faci mai baiete scut in Europa?” l-as intreba pe Obama, „de frica flamanzilor alora pt care virginele din Coran sunt singura bucurie in viata?! Da-le-o paine si-o sa dispara si tiranul care-i prosteste”. Ia sa-i bombardeze cu containere de alimente din avioane Hercules cu banii de scut!

  –on the topic–
  sa scada dobanda sub inflatie cum zici la 14:40 de BNR

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.