Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 12, 2013 in Politic | 0 comments

Participare Conferinta Progressive Governance: Towards Growth and Shared Prosperity

Zilele acestea am participat la conferința anuală “Progressive Governance: Towards Growth and Shared Prosperity”, care s-a desfășurat la Copenhaga, Danemarca, sub patronajul primului ministru danez, Helle Thorning-Schmidt, în colaborare cu Policy Network şi Center for American Progress condus de John Podesta, fost şef de cabinet al Președintelui Bill Clinton.
La conferință au participat lideri politici, experți și factori de decizie din Europa și America de Nord. Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili o cale credibilă pentru guvernarea progresivă și o reformă ambițioasă în perioada de după criza financiară.

Găzduită de primul ministru danez Helle Thorning-Schmidt, organizată de către Policy Network și Global Progress, conferința a adunat laolaltă lideri politici importanți de ambele părți ale Atlanticului, printre care Stefan Löfven (Suedia), Ed Miliband (Marea Britanie), Martin O’Malley (Statele Unite ale Americii), precum și alți 150 de factori de decizie dar si politologi, academicieni.

Conferința a vizat dezbateri despre politici de dezvoltare, producție și reformă, creșterea nivelului de trai și furnizarea de noi locuri de muncă într-o eră a intensificării concurenței globale, necesitatea investiției in tineri pentru a fi pregătiți pentru noua economie dar și combaterea șomajului în rândul acestei categorii.

În intervenția mea din cadrul acestui eveniment am precizat că la nivel european trebuiesc formulate politici astfel
încât Europa să devină mult mai competitivă, mult mai atractivă pentru investitori, politici care să ajute la creștere economică, politici fiscale care să creeze condiții pentru crearea de noi locuri de muncă în special în sectorul privat. Adoptarea de măsuri de asistență fiscală pentru acele companii care angajează tineri poate fi o soluție pentru a combate șomajul in rândul tinerilor. De asemenea, am vorbit despre necesitatea reducerii risipei bugetelor naționale, dând ca exemplu în acest sens măsurile luate de
Guvernul USL, condus de președintele PSD Victor Ponta, începând cu mai 2012.

În cadrul conferinței am a purtat discuții informale cu social-democrații prezenți la eveniment despre situația
din România, cu prim-ministrul danez Helle Thorning-Schmidt, cu ministul danez pentru Afaceri Europene, Nicolai Wammen, ministrul de externe norvegian, Espen Barth Eide, care și-au exprimat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen. In acest sens am mai avut contacte si cu parlamentari din Franța, Germania și Italia.

O discutie destul de interesanta  despre ridicarea restricțiilor de pe piața muncii de către Marea Britanie pentru români începând cu ianuarie 2014 am avut-o cu membri importanți ai Partidului Laburist Britanic, Ed Miliband, liderul laburiștilor, ministrul de externe în cabinetul din umbră al Partidului Laburist, Douglas Alexander, ministrul din umbră pentru Afaceri Europene, Emma Reynolds și ministrul din umbră pentru mediul de afaceri, Chuka Umunna.

Policy Network este un important think thank internațional înființat la inițiativa lui Tony Blair, Gerhard Schröder și Bill Clinton, fiind condus de Peter Mandelson, fostul vice-premier britanic.

Eu sunt membru Policy Network din anul 2003, fiind membru fondator Young Progressive Generation alături de prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt şi Ed Miliband, seful laburistilor britanici.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salut alegerea lui Enrico Letta pentru funcția de premier al Italiei! | Ana Birchall - [...] de acesta, precum și de alți lideri din noua generație de politicieni de stânga – cum este Helle Thorning –…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.