Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2010 in Aparitii media, Politic | 5 comments

Participare Antena 2

in aceasta seara incepand cu ora 21.30 la emisiunea lui Lucian Mandruta, Nimic Important.

Prof. univ. dr. Daniel David a efectuat un studiu interesant pe care il vom comenta in aceasta seara. Voi ce parere aveti? Este real acest rezultat? Care sunt cauzele?
Update:
cu cateva din interventiile mele din cadrul emisiunii. Intreaga emisiune poate fi urmarita aici.

5 Comments

 1. Nu cred ca sistemul de invatzamant mereu in schimbare e cauza cea mai importanta. Desigur, nu e bine ce se intampla, nesigurantza genereaza frica, iar frica inhiba creativitatea (si stimuleaza concentrarea BTW), insa problema principla din invatzamantul romanesc, dupa parerea mea, e alta. Sistemul de invatamant nu ii antreneaza suficient pe copii sa gandeasca, sa caute solutii si sa fie creativi. Inca se pune mult prea mult accent pe reproducerea mecanica unor cunostintze, pe „toceala” in loc sa se incurajeze intelegerea unor fenomene, dezbaterile, si interpretarile proprii. Lipsesc de multe ori dascali care sa-i inspire pe elevi, care sa-i motiveze sa invetze.

  Celalalt aspect mentionat in studiu, emigrarea masiva a celor mai inteligentzi si mai intreprinzatori, pare insa plauzibil. Desigur, pana nu se va masura IQ-ul disporei pe un esantion reprezentativ, ramane la nivel de specultatie.

  • Draghi
   multumesc pt sfaturi ….am sustinut ideile sugerate de tine tocmai pentru ca si eu cred in ele. Numai bine

 2. Draga mea, te-am prins aseara intamplator, dar m-a iritat teribil arogantul de Mandruta care va intrerupea constant, facand pe maimutoiul. A fost penibil cu interventiile lui, deranjant… Am avut senzatia ca ai irosit orzul pe gaste- omul ala nu merita niste invitati asa de valorosi la el in emisiune , dat fiind faptul ca a fost total deplasat, lipsit de respect fata de voi. Pacat, aveati lucruri tare faine de spus, pentru cine avea urechle deschise, normal…O zi frumoasa!

  • simo q
   asta e, importanta sa ramanem consecventi si sa sustinem ideile in care credem si care ne reprezinta. Numai bine

 3. Daca este sa fac un clasament al celor mai nobile meserii intr-o democratie, ordinea ar fi:
  1. Cetatean (sau politician amator cum imi place sa ma auto-intitulez)
  2. Jurnalist
  3. Magistrat
  4. Politician profesionist
  5. Demnitar (persoane care detin functii executive importante – acei politicieni aflati la putere)
  Se poate observa ca am facut un clasament invers al puterilor in statul democratic(executiv, legislativ, justitie, presa, institutia cetateanului).
  Tu esti un politician profesionist, Ana, si totodata jurist si cetatean activ. Puteai fi si demnitar daca acceptai functie in guvernul PDL-PSD.
  Dar din enumerarea anterioara lipseste jurnalistul.. Poate ar tb sa intri in televiziune pt un mai bun marketing politic. Blogul tau este si un jurnal bun mai ales pt cei care stam mai mult in strainatate decat in RO, dar televizorul ramane principalul instrument de presa.
  Am zis toate astea pt a-mi argumenta sugestia urmatoare: fa-ti o emisiune tv la Antene! Plateste-o daca e nevoie, alti cetateni care vrem sa te promovam te vom ajuta.

  In privinta topicului, educatia e un proces viu si pt a obtine randament maxim tb sa se desfasoare democratic! Cu ocazia asta am avea si tineri capabili sa consolideze democratia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.