Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 1, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Obținerea unui portofoliu important în Comisia Europeană pentru România este un obiectiv asumat de Guvernul Victor Ponta.

comisia-europeana-

Comunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA și Secretar în comisia Camerei Deputaților cu activitate în domeniul afacerilor europene, a declarat că cele două nominalizări ale României pentru portofoliul de comisar în CE reprezintă soluția corectă în acest moment.
„Avem oportunitatea de a obține un portofoliu important în CE. Este absolut normal să ne batem pentru acest obiectiv, de aceea strategia Guvernului de a trimite două nominalizări pentru funcția de comisar european este corectă,” a afirmat Ana Birchall.
Înaltul Reprezentant al Primului Ministru a continuat spunând că “decizia configurației CE aparține președintelui Jean-Claude Juncker, însă responsabilitatea nominalizării unor persoane care au obținut un statut important profesional și politic și a unor persoane cu experiență importantă în politicile publice europene aparține Guvernului.”
“Apreciez foarte mult că România are șansa de a nominaliza o femeie pentru funcția de comisar european. Reprezentarea egală în organismele de conducere ale UE reprezintă un țel asumat inclusiv de președintele CE, J.C. Junker. Faptul că România are în acest moment nominalizată o femeie pentru acest post ne arată că avem capacitatea de a continua să fim un exemplu în regiune și în UE în ceea ce privește egalitatea de șanse și de gen” a mai spus Ana Birchall.
„Observ o lipsă de strategie și viziune din partea Președinției României în relațiile noastre europene. Este nepermis ca Președintele României să se ducă în fața liderilor europeni fără a se consulta cu Parlamentul sau Guvernul României. Odată cu terminarea lungului mandat al președintelui Băsescu îmi exprim speranța că aceste relații se vor normaliza. Nu ne mai putem permite să exportăm conflictele noastre politice și instituționale în UE. Apelul nostru, al clasei politice, pentru președintele Băsescu este să nu strice în puținele luni rămase din mandat șansele României de a fi reprezentată corect la nivelul organismelor de conducere europene” a completat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.