Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 18, 2009 in Politic | 6 comments

Oare se mai poate spera la revenirea la normalitate

in aceasta tara???? Cand, desi s-a semnat un Pact National pentru Educatie prin care toate partidele s-au angajat sa scoata educatia din luptele dambovitene de doi lei….realitatea  acestor zile arata ca, pentru unii, a fost un simplu exercitiu de imagine, cand Parlamentul este sfidat de catre un membru al Guvernului sau cand unii Parlamentari s-au transformat peste noapte in inchizitori, procurori si ce or mai fi, cand unele servicii sau cine stie, trage cu urechea la ce ce discuta in diverse comisii si, din nefericire, exemplele pot continua.

Toate acestea si multe alte asemenea „preocupari marete”  in timp ce aceasta tara intra in incapacitate de plata, cand criza economica s-a transformat in criza sociala.

6 Comments

 1. Personal nu mai cred în revenirea la normalitatea pentru că deja de la ieşirea din normalitate au trecut trei generaţii succesive. Cred că prioritatea astăzi este să ne reamintim mai întâi ce înseamnă normalitatea.

  • Bibliotecaru
   ce este normalul????

 2. Candva, cumva, ne vom reveni. Dar vor mai fi sacrificate si alte generatii.

  • Daniel Malaelea
   sper sa nu aveti dreptate desi….

 3. Asta şi spun, ar trebui să redefinim normalul. Astăzi nu mai există nici o indicaţie către normal. Regulamentul Camerei Deputaţilor, Constituţia sunt încălcate nonşalant pentru că nu există sancţiuni care să arunce vinovatul în puşcărie sau „să-l ardă la buzunare”. Partidele nu mai au doctrine care să indice o normalitate, oamenii nu mai ştiu nici ei să aprecieze acel bun-simţ social care spune ce ai voie şi ce nu ai voie în această societate.

  Normalul trebuie redefinit, cu răbdare şi reconstrucţia interioară a umanităţii.

 4. CAZUL „AGENTULUI VOLODEA”

  Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul „nu ne vindem tara” trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
  Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca „tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa”. Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu „ofiterul politic”. Reprezentantul
  C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este „bug „.adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
  Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt „Ni s-a spus sa inchdem ochii.”. Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus ” Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU” La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune ” un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti.” Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
  chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

  Robert Horvath DEVA cineast USA devagallery.com http://www.devagallery.com/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.