Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 11, 2014 in Politic | 0 comments

O veste buna pentru toti romanii cu credite in monede straine

O veste bună pentru toţi românii cu credite în monede străine: le vor putea converti în lei, fără comisioane sau garanţii suplimentare. Propunerea legislativă iniţiată de către mine împreună cu alţi 133 de colegi şi colege parlamentari a primit raport favorabil de la Comisia pentru Buget din Senatul României.

Esența acestei propuneri legislative vizează dreptul consumatorilor de bună credință, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor în moneda națională.

Creditele neperformante și ratele restante la bănci au ajuns o problemă socială în România și mi se pare echitabil ca toţi românii împovăraţi de majorarea ratelor bancare datorate creşterii cursului de schimb valutar să poată opta pentru conversia creditelor fără costuri suplimentare, comisioane sau garanții adiționale. Prin această lege dăm dreptul consumatorilor să solicite protecție, astfel încât ratele lunare să nu fie dublate sau triplate din cauza ratei de schimb valutar.

Raportul favorabil acordat astăzi de către Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României reprezintă un semnal puternic de susţinere parlamentară pentru principiile pe care le-am inclus în propunerea mea legislativă. Mă bucur că s-a înţeles că românii şi băncile trebuie să beneficieze de o relaţie echitabilă bazată pe principii corecte.

Inclusiv în declaraţia politică de astăzi am readus în atenţia colegelor şi colegilor mei parlamentari necesitatea adoptării, în regim de urgenţă, a acestor proiecte legislative care vin în sprijinul românilor, acordându-le posibilitatea de a-şi achita ratele bancare sau alte datorii fără riscul executării silite.

Mulţumesc colegelor şi colegilor din Comisia de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat pentru votul favorabil de astăzi şi îmi exprim speranţa că această propunere legislativă va putea fi votată în plenul Senatului în perioada imediat următoare.

Nu în ultimul rând, vreau să spun că apreciez poziţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului de susţinere pentru această propunere legislativă şi îmi exprim speranţa că şi sistemul bancar va continua să susţină adoptarea şi aplicarea acestui proiect legislativ.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.