Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2009 in Politic | 11 comments

O poza absolut tendentioasa

in editia de luni a FT . Desi textul semnat de dl. Thomas Escritt este in general ok aceasta poza mi se pare un stereotip expirat.

Consider ca politicienii zilelor noastre ar trebui sa se preocupe mai mult de cum este prezentata imaginea Romaniei, imagine care este terfelita de mult prea multe ori de astfel de stereotipuri cu efecte devastatoare inclusiv pentru rating-ul de tara si deciziile de a investi in aceasta tara.

Cateva randuri pe care nu m-am abtinut sa nu le trimit redactorului sef.

Dear Sir,

              I respect your newspaper and recognize its reach and influence. Therefore, I feel it appropriate to raise the issue of the photograph that appeared on the front page in the Monday 23rd edition and that referred to the first round of the Romanian presidential elections, an article signed by Mr. Thomas Escritt.

 

Romania is an EU member state of near 23 million inhabitants that has a long standing record of harmonious relations between its varied ethnic, religious and social groupings. As a Romanian, who has the added perspective of having lived and worked in Western Europe and the USA, I do not see the relevance of using an image of a Roma woman casting her ballot in order to present the Romanian election. For too long the issues

 

Daca vreti poate scrieti si voi.

11 Comments

 1. Eu cred că poza este genială, dată fiind natura serioasă a publicaţiei. Doamna din imagine poate fi foarte bine un nativ american îmbrăcat tradiţional. Poate pentru Europa discuţia putea fi nuanţată funcţie de ţară, pentru englezi însă cred că zona de interes în alegerea fotografiei a fost exclusiv imaginea din alt veac a stimatei doamne. Personal cred că şi eu aş fi ales această fotografie, tocmai pentru că vorbeşte foarte bine, foarte frumos şi mai ales este deosebită, neobişnuită. Dacă aş fi ziarist, probabil că aş fi făcut şi un interviu cu doamna din imagine.

 2. da,poate ai dreptate ana ca aceste imagini stereotip au efecte devastatoare caci strainii au tendinta de a crede ca romania inseamna rromi(ca madonna:)))insa eu as zice ca exista printre acei straini destui de multi oameni destepti care sa nu ne catalogheze asa ,caci romania nu inseamna rromi ci romani si rromi si chiar daca si ei convietuiesc cu noi nu putem sa catalogam aceasta etnie dupa exemplele proaste ale unor rromi.nu am nimik cu ei,personal sunt nonrasista si as da un exemplu de rrom de valoare:madalin voicu …si ar mai fi si altii.

  • loredana
   nici eu nu sunt rasista si sper ca acest lucru se intelege foarte clar din scrisoarea mea…dar am pretentii de la o publicatie precum FT sa nu induca mesaje subminale asa cum fac cu aceasta imagine care nu este deloc reprezentativa pentru alegerile din Romania …de ce nu au pus poza unui tanat care a votat pentru prima oara de exemplu??? nu subestima msg unui ziar precum FT care e pe masa/citit de toti liderii importanti din aceasta lume..din orice domeniu.

 3. Felicitati pentru atitudine Ana! Ma pun sa le scriu si eu cateva ganduri sincere…

  • Draghi
   foarte bine faci…posteaza si aici mesajul tau

 4. In afara de cuvinte frumoase pline de sympatie se face ceva pentru integrarea romilor in Europa si ce anume?
  Sau trebuie sa-i acceptam asa cum sant…

  • Sylvan
   acesta este un alt subiect pe cat de simplu in aparenta pe atat de complicat in realitate.

 5. iar nu suntem de acord.
  si tiganca asta e din romania.
  romania nu inseamna doar Marcel Iures, Oana Pellea, Sergu Nicolaescu …
  romania reala este cea din poza de mai sus,

  unor le este in rusine sa recunoasca

  • McGogoo
   nu este o poza reprezentativa pentru procesul electoral din Romania asa cum a fost prezentata pe prima pagina a FT.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.