Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 22, 2016 in Politic, Social | 1 comment

Nu vreau ca un proiect la care am muncit timp de doi ani să fie respins la Curtea Constituțională și astfel procesul legislativ să fie reluat

adresa BP

Având în vedere campania online de denigrare pornită de domnul deputat Daniel Zamfir la adresa mea și pentru a evita orice discuții manipulatoare la nivel public, am solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaților să dispună Comisiei  juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților să solicite în regim de urgență instituțiilor abilitate un punct de vedere privind constituționalitatea amendamentelor și prevederilor depuse la proiectul de lege PLX345/2014 – Propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori.

Am solicitat acest demers legislativ tocmai pentru că nu doresc să înșel așteptările oamenilor în mod populist și politicianist și, de asemenea, nu aș vrea ca un proiect la care am muncit timp de doi ani și asupra căruia alții își alocă acum meritele și expertiza imaginară să fie respins la Curtea Constituțională și astfel procesul legislativ să fie reluat. Eu sunt prima care am cerut și susținut în repetate rânduri repunerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ atât la Comisia juridică, cât și la Comisia pentru buget, și adoptarea lui în regim de urgență, dar în același timp nu pot fi de acord să vând niște speranțe false unor oameni deznădăjduiți, dispuși să creadă pe cel care promite, nerealist, mai mult.

Solicitarea mea către Biroul Permanent este un demers profesionist și responsabil, pentru că eu nu vând iluzii de dragul voturilor și al popularității cu orice preț. Am introdus pachetul de legi care cuprinde Insolvența persoanelor fizice și Conversia creditelor, tocmai pentru că am vrut să fac ceva pentru miile de români sufocați de datorii. De aceea, nu cred că merit să fiu atacată și denigrată de un deputat care și-a pus pe agenda personală doar de câteva luni problema francilor elvețieni. Îmi doresc mai mult ca oricine să tranșăm o dată pentru totdeauna discuțiile legate de această lege, iar românii să poată beneficia de prevederile ei, dar nu sunt de acord cu soluții populiste care pot fi response de Curtea Constituțională, iar munca noastră din ultimii ani să fie în zadar.

1 Comment

  1. Ce s-a intamplat cu legea conversiei? AU reusit sa ia in calcul si pe cei cu credite in euro? se pare ca acestia nu indeplinesc condita de depreciere cu minim 50%. Totusi nu este echitabil si probabil este neconstitutional ca statul sa aiba grija doar de cei cu credite in franci . Creditele in euro au fost luate de oameni de buna credinta care stiau ca se va trece in euro in anul 2012,deci statul le este dator.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.