Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 6, 2011 in Politic | 4 comments

Nu stiam ca ploua cu bani peste noi

si tocmai de aceea nu avem „nevoie de bani de la chinezi” asa cum extrem de diplomatic s-a exprimat dl. Presedinteo declaratie absolut nefericita, nedemna de un sef de stat, care poate crea probleme in relatiile diplomatice bilaterale cu  China.

De ce era nevoie de astfel de declaratii in conditiile in care si datorita unei politici externe abramburiste, fara logica, fara obiective clare pe termen mediu si lung, aderarea Romaniei la Schengen este afectata, numai dl. Presedinte poate sti. Daca noi nu avem nevoie de „bani de la chinezi” bine ca au nevoie Spania, Grecia si alte tari din zona euro.

Asa cum am mai spus, comertul extins cu China, India, Asia de Sud-Est si Asia de Nord putea/poate fi solutia care sa permita Romaniei sa depaseasca performanta tarilor dn Europa de Sud. Trebuie sa acceptăm aceasta provocare pentru ca ea reprezinta şansa noastra. Ar trebui sa avem acest curaj. Dar pentru acest lucru iti trebuie si diplomatie si intelepciune si promovarea interesului national nu de grup.

4 Comments

 1. Basescu spera sa-si perieze astfel sponzorii, care nu sunt prea fericiti cand vad cum China se afla intr-un tur de shopping in Europa (se pare ca dintr-o data „deschiderea pietelor” propagata de ei de decenii nu mai e atat de atractiva, nu-i asa?). Si care China se si cam pregateste sa renuntze la dolar, si sa trasforme yuen-ul intr-o moneda de referinta pe plan international. Basescu nu e cu nimic mai bun decat baietzii aia din Sudan care o pun de o secesiune, cu scopul final de a arunca in aer Africa, doar ca sa strice niste jocuri ale chinezilor (si europenilor baidauei).

  Din punctul de vedere al interesului romanesc, refuzul de a ne apropia economic de China, e o eroare strategica de proportii inimaginabile. Dar cui ii pasa de interesele romanesti, cand Basescu e preocupat doar de a-si mai prelungi cateva luni sederea pe tronul Romaniei.

  • Draghi
   nu numai ca nu ne apropiem de China dar ii mai si jignim!

 2. Personal am mai multă încredere în relaţia română-chineză decât în cea cu FMI.

  • Bibliotecaru
   relatia romana chineza ar trebui intarita!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.