Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 23, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Nu domnule Iohannis, nu austeritatea a scos România din criză, Guvernul Victor Ponta a scos România din austeritate

DECLARAȚIE DE PRESĂ

“Noţiunile lui Klaus „Ghinion” Iohannis despre economie nu se ridică nici măcar la nivelul “educaţiei financiare” de clasa a doua. Să susţii şi acum că măsurile de austeritate au scos România din criză este o dovadă de inconştienţă economico-financiară” a afirmat deputatul PSD Ana Birchall.

„Românii nu pot avea încredere în Klaus Iohannis pentru că nu are habar de noţiuni elementare economice, nu ştie cât este salariul minim, nu ştie cât sunt costurile pe muncă în România şi se face că uită că susţinătorii săi din PDL sunt cei care au crescut TVA-ul la 24%, sunt cei care au tăiat veniturile românilor – salarii şi pensii – şi au eliminat din economie peste 700.000 de locuri de muncă” a subliniat Ana Birchall.

„Cum poate Iohannis să vorbească despre reducerea evaziunii fiscale când în spatele lui sunt oamenii care au menţinut un sistem care a pus la adăpost evazioniştii? Cum poate Iohannis să promită reduceri de taxe şi impozite când alături de el stau oamenii care au crescut povara fiscală asupra românilor prin impozitarea pensiilor şi prin creşterea, peste noapte, a TVA-ului la 24%?” a întrebat Ana Birchall. “Klaus Iohannis este un Traian Băsescu deghizat. Iohannis reprezintă garanţia faptului că măsurile economice bazate pe austeritate vor continua în România. Alegerea sa ca preşedinte al României echivalează cu 5 ani de ghinion pentru toţi românii” a continuat deputatul PSD.

“Guvernul Ponta a introdus măsuri de relaxare fiscală în economie: reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale, scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi reducerea TVA-ului la pâine la 9%. Acestea sunt fapte, nu vorbe. Guvernul Ponta a susţinut iniţiativa mea privind insolvenţa persoanelor fizice şi îi mulţumesc pentru că a avut viziunea să facă acest lucru. În esenţă, diferenţa între Victor Ponta şi Klaus Iohannis este cât se poate de simplă. Victor Ponta a scos România din austeritate şi a adus-o pe primele locuri ale economiilor în creştere din Europa, în timp ce Klaus Iohannis vrea să readucă austeritatea în România prin promovarea la guvernare a PDL-ului lui Blaga, Anastase, Videanu şi mulţi alţii care au semnat cu bună ştiinţă pentru reducerea peste noapte a veniturilor românilor şi pentru creşterea într-o clipă a TVA-ului la 24%.

Trebuie să continuăm pe drumul creşterii economice sustenabile pe care Guvernul Victor Ponta a pus România, nu să ne întoarcem la austeritatea lui Băsescu, prin Klaus Iohannis. Românii nu mai vor să renunţe la parte din salariu sau pensie pentru a satisface programele economice fanteziste şi naive ale PDL-ului” a evidenţiat Ana Birchall, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.