Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 26, 2009 in Politic | 5 comments

Nominalizari la Curtea Suprema de Justitie SUA

USA-COURT/NOMINEE

Astazi presedintele Obama a nominalizat-o judecator la Curtea Suprema de Justitie  pe Sonia Sotomayor.

In 2000 am avut onoarea sa o intalnesc pe Sonia in cadrul unei conferinte sustinuta la Yale Law School in calitatea sa de absolvent. Citind discursul Soniei de astazi mi-am adus aminte de pasiunea cu care vorbea despre onoarea de ati servi tara veghind la aplicarea legilor dar si de sansa pe care a avut-o de a ajunge la Yale Law desi familia sa era din Bronx, unul dintre cele mai sarace cartiere ale New York-ului.

Dupa Hillary Clinton si Harold Koh, un alt „Yalie” ia drumul DC-ului.

Toate aceste nominalizari sunt un moment de bucurie, onoare si mandrie pentru Yale Law si… chit ca Obama este un “Harvardis”…se dovedeste ca “we have better lawyers and judges” …asa cum spune imnul pe care il cantam cu atata mandrie la meciurile de fotbal Yale Law vs. Harvard Law, meciuri pe care noi le-am cam castigat …sic!!

Mai multe aici.


5 Comments

 1. Probabil ca yale school este o legenda si mi-ar place daca ati vrea sa scrieti un articol despre viata de student pe care ati trait-o acolo…am cautat pe google si am vazut cateva imagini cu yale…impresionant….

 2. May 14, 1874–Football is born in Cambridge as Harvard accepts a proposal from McGill University for a two-game series at Jarvis Field. Harvard wins the opener, 3 goals to 0. The schools battle to a 0-0 draw the following afternoon.

 3. ” chit ca Obama este un “Harvardis”…se dovedeste ca “we have better lawyers and judges” , HAHAHA, ma faci sa rad.
  Nu din acest motiv a nominalizat Obama pe Sonia Sotomayor ci pt ca este liberala. Cu totii (cei care stiu ce inseamna Curtea Suprema si Politica cu adevarat) stim cat de importante sunt nominalizarile la Curtea Suprema si cat pot acestea influenta the outcome in functie de agenda politica. Souter se pensioneaza si evident un alt judecator liberal ii ia locul. O sa mai vedem cateva pensionari gen Ginsburg si sunt convinsa ca tot un liberal o sa ii ia locul. Chiar daca Souter a fost nominalizat de Bush in 1990, daca te uiti peste opiniile lui inclina mult catre liberalism (mai mult decat republicanii au asteptat) si deci era normal acest pas.
  Plus, Obama putea nominaliza pe oricare altul numai ca tot de politica tine nominalizarea Soniei, de ce pt ca Sonia este hispanica si asta spune multe!
  Ce zici vreo sansa ca Scalia sa se pensioneze pe durata mandatului lui Obama, NU evident.
  In concluzie, dupa cum observi un Harvadis asa cum il numesti tu pe Obama este mai destept decat un Yalie, asta se deduce din tactica si planurile foarte calculate ale lui Obama.
  Personal, cred ca suntem egali.

  • Cat
   daca esti Harvardis (si eu am fost admisa la Harvard) este ok..dar se vede ca nu gusti cultura si glumele dintre cele 2 scoli de drept….si da Yale Law School ocupa totusi locul nr 1 in lume de multi multi ani.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.