Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 22, 2014 in Comunicate, Politic | 3 comments

Noile microbuze școlare vor ajuta copiii de pe Valea Tutovei să nu mai ajungă chinuiți la școală, mergând pe jos, kilometri întregi, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă

DSCN1842

 

Comunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat astăzi că patru comune din colegiul său vor primi microbuze școlare de 16+1 locuri în etapa întâi, desfășurată în perioada iulie – septembrie 2014, conform planificării Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „Comunele Tutova, Coroiești, Voinești și Perieni vor primi microbuzele școlare de care aveau nevoie de atâția ani. Sacrificiile pe care copiii de la țară le fac pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi, nu sunt normale pentru România anului 2014. Îmi aduc aminte ce însemna, în copilăria mea, sa înfrunt crivățul dimineții, mergând cu tatăl meu spre școala din Fulga de Jos. Prin acest mic ajutor, copiii ajung în condiții civilizate și sigure la școală și nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate și de civilizație pentru copiii noștri” a declarat Ana Birchall.

„Achiziția face parte dintr-un program național de înzestrare a comunităților locale cu microbuze școlare. Este una dintre prioritățile Executivului și ale mele, fiind o parte importanta din programul meu politic de deputat al acestui colegiu. Sunt mulțumită că, având o bună colaborare cu primarii din comune, cu Consiliul Județean, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și alături de colega mea, doamna senator Gabriela Crețu, am realizat încă o promisiune fata de copiii vasluienilor de pe Valea Tutovei.

„Până la finele anului, celelalte comune din colegiul meu vor primi microbuze școlare, conform programării MDRAP. Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri de la prima zi și până în ultima zi de scoală. Fiecare leu alocat pentru o mai buna educație, pentru accesul la educație a unui copil, indiferent ca se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noștri. Educația este cea mai buna zestre pe care putem sa i-o dam unui copil. Sunt mandră de această realizare și am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni și muncitori, vor continua sa crească și sa promoveze adevăratele valori ale României” a adăugat deputatul PSD.

„Le mulțumesc primarilor de pe Valea Tutovei și domnului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru extraordinar de buna colaborare în realizarea acestui proiect. La nivel central, transmit mulțumiri cu totul deosebite domnului Prim-ministru Victor Ponta, precum și domnului Liviu Dragnea, Viceprim-ministru și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru că arată prin fapte că înzestrarea comunităților locale pentru transportul in siguranță al elevilor este o necesitate.

3 Comments

 1. „Comunele Tutova, Coroiești, Voinești și Perieni vor primi microbuzele școlare de care aveau nevoie de atâția ani. Sacrificiile pe care copiii de la țară le fac pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi, nu sunt normale pentru România anului 2014. Îmi aduc aminte ce însemna, in copilăria mea, sa înfrunt crivățul dimineții, mergând cu tatăl meu spre școala din Fulga de Jos. Prin acest mic ajutor, copiii ajung in condiții civilizate si sigure la școală si nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate si de civilizație pentru copiii noștri”
  http://www.dcnews.ro/ana-birchall-rezolva-problema-transportului-elevilor-la-coala-din-colegiul-sau_449352.html

  Bravo Ana Birchall!
  În timp ce anume doamne parlamentare şi-au uitat electoratul şi sunt băgate până-n gât în şuşanelele alegerilor prezidenţiale, dumneavostră continuaţi să rezolvaţi problemele electoratului care v-a votat şi susţinut.

  După numirea lui Klaus Iohannis în postul de uns al vechiului PNL la prezidenţiale am o întrebare:

  RĂCNITORII ĂŞTIA CARE SE ZIC DE DREAPTA OARE CHIAR NU AU ÎNŢELES CĂ, DACĂ VA CANDIDA, ÎI BATE VICTOR PONTA LA PREZIDENŢIALE CA LA VERDUN?

  …… vai de capul lor, au avut o minimă şansă de redresare dar şi pe aceasta – CARE ERA ULTIMA! – au pierdut-o!

  PS Cu toate că am tot dreptul (şi destule acte care să dovedească acest aspect) să spun că eu sunt de dreapta, vă rog să mă credeţi că îmi este ruşine să mai spun aşa ceva. Tac precum melcu’ şi pâş-pâş mă plimb pe frunza mea de varză!
  Şi când mă vor chema să le dau votul, tot pe frunza mea de varză mă voi plimba, deoarece slugi băsiste şi traficanţi de copii EU NU VOTEZ, FIR-AŞ EU AL DRACULUI DE ‘TELECTUAL CU TOŢI MELCII MEI!

 2. Daca va iubiti tara va rog sa vedeti adevarul trist din articolul de mai jos!
  ttp://adevarul.ro/news/politica/cind-vinovatul-e-nevinovat-1_53ccb9ef0d133766a89cc470/index.html

  • Holotiuc băsistă neruşinată, după ce aţi nenorocit România aveţi tupeul să comentaţi?
   Ai impresia că dacă Andrei Pleşu, din păcate pentru el, mai semnează în fiţuica lui Udrea via Burci, noi cititorii nu cunoaştem adevărul?

   PS Holotiuc Silvia, nu mă face să dau buzna pe ziare.com şi să te umblu de respect pe acolo, că iar va râde toată blogosfera de tine!
   STAŢI ÎN COCINELE VOASTRE BĂSIŞTILOR NU MAI MÂNJIŢI VIRTUALUL CU RĂUTATEA VOASTRĂ!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Microbuzele școlare obținute în colegiul meu sunt rezultatul unor activități concertate ale echipei PSD | Ana Birchall - […] https://www.anabirchall.ro/politic/noile-microbuze-scolare-vor-ajuta-copiii-de-pe-valea-tutovei-sa-nu… […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.