Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 24, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Noi discuții cu grupul parlamentar de prietenie cu România din Marea Britanie

Astăzi am participat, alături de colegii și colegele din Comisiile pentru afaceri europene din Camera Deputaților și din Senat, la primirea Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul britanic.

Am subliniat importanța consolidării Parteneriatului strategic dintre statele noastre și am susținut dezvoltarea relațiilor în special la nivel parlamentar. Am insistat asupra faptului că Marea Britanie este un stat prieten, fapt evident în special prin atenția deosebită oferită de membrii Casei Regale britanice și că poporul român are foarte mult respect pentru societatea și cetățenii Albionului.

Am reiterat importanța pe care România o deține în regiune, ca stat de referință în susținerea democrației, îndeplinind cu onoare obligațiile care decurg din calitatea de membru UE și NATO. Suntem alături de cetățenii Republicii Moldova în parcursul lor european, iar în acest sens am subliniat importanța ratificării Acordului de Asociere cu UE de către Parlamentul României. În acest sens, am transmis speranța noastră pentru ratificarea Acordului în legislativul britanic.

Consider că am avut un dialog benefic și pozitiv cu Lorzii Davies și Balfe, care au dovedit o cunoaștere intimă a țării noastre. Am arătat importanța unei Europe unite, cu cetățeni egali, membri în același club democratic și mi-am manifestat îngrijorarea față de evoluția partidelor eurosceptice și extremiste pe bătrânul continent. Trebuie să susținem numeroasele povești de succes ale emigranților români în străinătate, nu numai în Marea Britanie, pentru a ne asigura că Europa rămâne o construcție cu drepturi egale pentru toți cetățenii, nu în funcție de naționalitatea acestora.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.