Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 15, 2011 in Politic | 11 comments

Nimic nou, nimic surprinzator

Emil Boc a ramas presedintele PDL. Intrebarea este daca va ramane si premier. Probabil ca da pentru ca vor dori sa controleze alocarea banilor publici strict pe culori politice pentru ca realegerea lui Boc nu a fost ieftina, nu?! Ce va face Blaga si echipa sa este o alta intrebare esentiala care va influenta evolutiile pe scena politica in perioada urmatoare.

Restul a fost un show predictibil, cu depanari de amintiri in care s-a mai varsat o lacrima, chiar doua (tot predictibil!), dar s-a incalcat la greu Constitutia, lucru care se pare ca nu conteaza absolut deloc. Mai are sens sa ne aducem aminte cum tipau in 2004  Boc, Basescu si alti lideri marcanti ai vechiului si actualului PDL (ca doar e acelasi!) despre incalcarile Constitutiei? Amnezie? Nu. Ipocrizie? Da.

11 Comments

  1. Oricine ar fi fost ales pesedintele PDL,partidul ramane acelasi.Mi-e frica de o frauda masiva pe care o va face PDL in alegerile din2012.USL tebuie sa se gindesca de acum cum va stopa fraudarea alegerilor.Sper ca PDL sa dispara de pe scena politica pentru totdeauna

  2. Pedeleii ne-au oferit ieri o spoiala de democratie, mult circ si din pacate, incepand de azi, tot mai putina paine! Are dreptate Adrian, trebuie ca USL sa ia masuri impotriva masluirii voturilor de catre PDL!
    O duminica reconfortanta in familie!

    • Eliminati daca puteti voturile celor din strainatate. Din nefericire pentru majoritatea celor din strainatate mesajul electoral al USL „” gata ba! So pa ei! Sa le dam la cap!”” nu prea e atractiv… de ce sa schimbi un guvern cu un program decent de guvernare (facut de FMI si EU) cu ceva ce poate fi cu mult mai rau .
      Ce e USL ? E de dreapta , de stinga , de whatever? Care e pozitia USL in privinta impozitelor pe venit ( flat ca pina acuma , progresiv)? Care e pozitia lor cu privire la actuala lege a muncii (destul de buna in opinia mea) – vor s-s schimbe ?Cum? si lista de intrebari (la care probabil nici un politician nu ar vrea sa raspunda poate continua la nesfirsit…Nu uita ca programul PSD nu mai conteaza – vei auzi mereu povestea „”noi am face asta da nu se poate acum ca sintem in coalitie cu PNL…”” Cinstit schimbind o gasca de lipitori deja pline de singe pe o gasca de lipitori flaminde nu pare o afacere grozava…
      Oricum cum se aleg candidatii in PSD – in USA avem alegeri primare in care democratii si republicanii isi voteaza candidatii la senat , presedentie etc. pentru alegerile finale. Acolo e zona in care votul unional este important. La alegerile finale in general se voteaza pe linie de partid.. nu cred ca multi republicani au votat pentru Obama , daca nu le-a placut McCain au stat acasa decit sa voteze pentru opozitie. Asa ca Ana daca va veni ca candidat al USLului in strainatate va fi judecata intii prin prisma programului USL….

        • Draghi,

          Atita timp cit o tara consuma mai mult decit incaseaza si nu are disciplina si vointa sa reduca cheltuielile un program facut de oricine e mai bun decit haos.
          Nu uita traditia R – Ceausescu a platit datoriile externe pentru ca era un dictator – a fost impuscat si R si-a „crescut”” nivelul de trai facind noi datorii – toate sacrificiile facute de generatia mea pe vremea lui Ceausescu s-au dus de apa simbetei in cei 20 de ani – uita-te unde e datoria R acum (si nu pune vina numai pe PDL , vad tot timpul la TV vechi lideri PSD, PNL care au facut a gramada de greseli..).
          Cind clasa politica in R nu s-a putut intelege (prea preocupati sa lupte intre ei pentru o bucata de carne in loc sa se gindeasca la R) s-au dus inafara si l-au adus pe Carol ca rege. Franks cu pantofii lui rupti n-o fi din familia de Hohentolen dar merge.
          HEI! VOI – R veniti sa cersiti bani de la FMI – NU VA OBLIGA NIMENI SA_I LUATI.
          PUNETI_VA CASA IN REGULA DACA VRETI SA NU MAI FITI TERORIZATI DE FMI. Ceausescu a facut-o dar a fost destul de greu pentru generatia mea. Sinteti gata sa faceti sacrificii?

      • Inca ceva Marian…

        Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru economie in 2008, despre inutilitatea masurilor de austeritate, intr-un articol intitulat Nebuni la conducere:

        Why, then, are Very Serious People demanding immediate fiscal austerity?

        The answer is, to reassure the markets — because the markets supposedly won’t believe in the willingness of governments to engage in long-run fiscal reform unless they inflict pointless pain right now. To repeat: the whole argument rests on the presumption that markets will turn on us unless we demonstrate a willingness to suffer, even though that suffering serves no purpose.

        And the basis for this belief that this is what markets demand is … well, actually there’s no sign that markets are demanding any such thing.

        http://krugman.blogs.nytimes.com/2010/06/07/madmen-in-authority/

        Citeste si restul, merita…

        • Citi bani a facut Krugman? Vechii mei prieteini din Israel aveau o vorba „”money talk , shoes walk””.
          Afirmatia lui este scuza-ma esentialmente gresita. Vrei sa spui ca USA ar trebui sa continue sa tipareasca bani in nestire si sa nu incerce sa-si balanseze budgetul?
          Vremurile societatii de consum pare-se ca se schimba. Efectele consumului necontrolat se vad clar in pierderea de slujbe , dezastre economice etc – uita-te la criza caselor si criza financiara.
          O economie pe care lumea o lauda China – nu e bazata pe consum dar pe munca multa si disciplina.

          • Nu am acum timp sa intru in detalii, dar e o diferentza esentiala PENTRU CE faci datorii („tiparirea banilor” e iarasi altceva, cu atat mai mult cand e vorba de dolar). La asta se referea Krugman. Inteleg ca ref la ce spune Stiglitz despre FMI (FMI-ul anilor ’80-’90 ca sa fiu mai exact) esti de acord?

  3. Ipocrizia cea mare a lui Basescu se vede cel mai bine in comparatia pe care a facut-o cu congresul la care l-a invins pe Roman, acesta nefelicitandu-l.
    Un organism precum un partid politic nu tb sa fie condamnat sa ramana impreuna indiferent cine il conduce. E firesc sa coexiste aripi iar in momentul cand ele nu mai pot coexista sa se separe. Nu l-a felicitat pt ca nu l-a considerat competetent pt ducerea mai departe a PD-ului de acum 10 ani. Roman poate ca nu a fost un om politic stralucit, insa a putut vedea transformarea PD-ului intr-un partid mult prea diferit de ceea ce incepuse el impreuna cu echipa din care facuse parte si Basescu.
    USD, asa se numise alianta PD-PSDR(ultimul condus de Sergiu Cunescu, mai apoi de Al Athanasiu).
    Chiar ma intreb, Ana, dc atunci cand te-ai intors din America(2003?) ar fi existat acest USD fara Basescu la conducerea PD, eventual in jurul lui Roman, Cunescu, Athanasiu si altii mai tineri, ai fi optat oare spre formula asta?… Fara a vb in numele tau, cred ca multi politicieni SD (progresisti), eventual si ApR-ul ar fi aderat la UDS si nu la PNL dc nu l-ar fi deturnat de Basescu.
    Cunescu zicea pe la inceputul anilor 2000 ca nu se poate alia cu „comunistii” lui Nastase. Prin comunism aici se poate intelege dictatura de tip stalinist din PSD in perioasa 2000-2004.

  4. Deja vu. Exact ca pe vremea lui Ceausescu. Probabil o vor termina la fel. Dupa care ciclul se va repta… 🙁

  5. Daca as fi sa judec aritmetic democratia partidelor – congresul PSD – schimbare de generatii , venirea echipei lui Ponta dupa ce Geoana a pierdut alegerile mi s-a parut cel mai „democratic”” si i-as da un 1 , congresul PDL cu predictibilitatea alegrii lui Boc dar cu mentinerea unor oameni din jurul lui Blaga , Macovei etc . ar merita un 2. Congresul PNL cu Antonescu practic impunind echipa lui (my way or highway…) ar merita un 3. Deci USL = 1+3/2= 2 – acelasi scor ca PDL.
    Punctul este ca in ciuda discutiilor de change , noul stil in politica etc nu vad prin comportare nici o schimbare . Cine apare la Antena 3 sau Realitatea din partea PSDului sau PNLului? Ana sau alti politicieni noi (daca e posibil mai destepti) sau vechii PSDsti, PNLsti.
    Societatea romineasca are nevoie de reforma atit din punct de vedere politic cit si economic ca sa indrepte spre nivelul urmator. Adevarul ca singura forta reformatoare in R la ora actuala e americamul ala cu pantofi rupti de la FMI. …

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.