Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 8, 2015 in Comunicate, Politic | 1 comment

Niciun act de terorism sau de violență nu poate fi săvârșit și justificat în numele religiei

AB-deputat2

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că religia și credința, indiferent de confesiunea din care facem parte, nu pot fi puse în slujba terorismului, a violenței și a fanatismului unor grupări criminale.

„Niciun act de terorism sau de violență nu poate fi săvârșit și justificat în numele religiei. Religia înseamnă toleranță, pace, linişte, înseamnă să fii bun cu celălalt, nu va însemna niciodată terorism sau execuții săvârșite cu sânge rece de niște fanatici, cum s-a întâmplat ieri în Paris. O problemă nu se va rezolva niciodată prin violenţă! Execuțiile din Franța nu pot fi justificate și puse în slujba niciunui Dumnezeu propovăduit de religiile lumii. În realitate este vorba de un act criminal, laș și odios la adresa valorilor fundamentale, a libertății de expresie și a culturii democratice”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

„Educația religioasă trebuie să fie o formă de a îi învăța pe tinerii și copiii noștri valorile care stau la baza civilizațiilor: înțelegere, bunătate, toleranță, respectarea libertății de conștiință și a libertății de expresie. Prezența studiului religiei, a istoriei religiilor și a istoriei civilizațiilor în școli reprezintă o garanție că toate aceste valori, regăsite în toate formele de religie vor fi înțelese și respectate în societățile în care trăim”, a susținut Ana Birchall.

„Europa a fost clădită pe anumite valori universal împărtășite, iar aceste valori ar trebui să ne unească şi nu trebuie folosite pentru a promova ura și violența. De-a lungul timpului, am văzut cu toţii imagini cu copii la vârste fragede crescuți și educați în climatul fanatismului religios, cu arma în mână, învățând să ucidă, când preocuparea lor la acea vârstă ar trebui să fie mânuirea unui stilou sau a unei jucării. Pentru a preîntâmpina aceste drame trebuie să ne ocupăm de educația copiilor noștri inclusiv pe dimensiunea religioasă, care îi învață bunătatea, mila, toleranța și înțelegerea față de cei din jurul lor. Dumnezeu, indiferent de confesiunea religioasă, înseamnă pace, liniște, bunătate și prețuirea vieții, nu teroare, crimă sau violență. Eu cred că educaţia religioasă în rândul copiilor și a tinerilor, studiul istoriei religiilor, a istoriilor civilizațiilor şi a adevăratelor valori împărtășite de orice religie trebuie să joace un rol mult mai activ, mult mai însemnat peste tot în lume, inclusiv în România”, a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

1 Comment

  1. Si eu sunt credincios,stimata doamna,dar nu pot sa uit ce a facut religia in numele civilizatiei in istoria omenirii?.De ce vorbiti de religie numai de partea teoretica? Vorbiti numai la superlative. Inchizitia a cui a fost? Repet ca sunt total impotriva violentei de orice fel,dar de multe ori violenta verbala depaseste bunul simt. Sub deviza ca avem dreptul la libera exprimare facem orice.Englezii motiveaza ca vanzarea negrilor ca sclavi,ca animalele la obor mai pe romaneste ca factor de civilizatie. Cata ipocrizie. Cine a cucerit in decursul istoriei Africa ,America, Asia? Cine iau exploatat de sunt astazi intr-o saracie de nedescris? Numai va plecati in fata occidentului de parca acolo ar fugi cainii cu covrigii in coada ca nu este chiar asa.Avem o experenta trista cand ne-am inchinat 500 de ani la inalta poarta si ce am realizat.Ne da occidentul sa mancam,cum ne-au dat turcii in decursul istoriei.Va place Eminescu?Sigur ca da,doar este poetul nostru national. Religia – o fraza de dansii inventata/Ca cu ai putere sa va aplece-n jug.Ne puteti spune ce a dorit Eminescu sa ne transmita noua ,generatiilor viitoare?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.