Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 23, 2011 in International, Politic | 6 comments

Mr. Lubanovici, I presume…

Povestea personală a domnului deputat Lubanovici vine, parcă, din serialele de Hollywood, cu imigrantul fugind de greutăţile comunismului şi care atinge visul american prin muncă susţinută şi dedicaţie absolută. Eforturile sale sunt de apreciat şi poate reprezenta pentru mulţi o inspiraţie. Domnul Lubanovici a fost instrumental în integrarea comunităţilor de români din Portland în corpul politic electoral naţional. Este un om de afaceri de succes, soţ şi tată pentru 5 copii. În 2008, a candidat din partea PDL pentru colegiul uninominal 3 diaspora (America de Nord şi de Sud, Australia si Noua Zeelanda) şi a fost ales deputat cu 1651 de voturi.

În 2011, activitatea parlamentară a domnului deputat Lubanovici include numai 18 luări de cuvânt în plen, 16 declaraţii politice şi 5 întrebări şi interpelări. În trei ani de activitate parlamentară, a co-semnat (nici macar initat) 49 de iniţiative legislative din care numai doua (2) au ajuns lege, una pe tema distribuţiei energiei electrice şi alta cu privire la actele de stare civilă. În aceasta din urmă, se stipulează că „transcrierea certificatelor şi a extraselor de stare civilă privind cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România se face cu aprobarea primarului sectorului 1 al municipiului Bucureşti”. Este singura astfel de iniţiativă legislativă ajunsă lege care să privească diaspora, deşi legătura cu domnul primar Chiliman n-o pot înţelege.

Eu îmi permit să-l întreb pe domnul deputat, atât în calitate de politician, cât şi ca persoană care este interesată de soarta românilor din străinătate, ce intenţii are cu slaba sa activitatea politică. Înţeleg că resursele deputaţilor aleşi în diasporă sunt identice cu ale celorlalţi şi că un drum la primarul din Urlaţi nu cere la fel de multe stopuri cu avionul ca unul la New York, dar asta nu justifică activitatea politică slabă în Parlament.

Mai mult, îi cer în mod public domnului deputat Lubanovici un raport al activităţii sale politice, în Camera Deputaţilor şi în teritoriu.

Consider că este un gest de bun simţ, în linie cu responsabilitatea enormă pe care acesta o poartă pe umeri şi mai ales cu promisiunile făcute la început de mandat, ca la cele 1651 de voturi din străinătate cu care a câştigat să se adauge, după trei ani de activitate parlamentară, cererea unui cetăţean român care, la un moment dat, a trait in acest colegiu avand onoarea sa cunoasca romani absolut minunati, romani care, d-le Lubanovici,  asteapta ca vocea lor sa fie reprezentata in Parlamentul Romaniei la modul real nu doar pe hartie sau in promisiuni electorale!

6 Comments

  1. Ana,
    O sa candidezi pentru colegiul 3 unional?
    Cine stie daca da ai sa ma convingi si pe mine sa votez…

    • marian
      Dupa cum bine stii am candiadat in acest colegiu si am pierdut. Este prea devreme sa vb in ce colegiu voi candida. Intrebarile adresate dlui Lubanovici au un singur scop: cel putin din diaspora am pretentia ca parlamentarii respectivi sa se pot comporte altfel tinandu-si promisiunile. Si da, indiferent unde voi fi in special diaspora din SUA ramane draga mie….am trait si eu printre ea cativa ani!

  2. Ana,
    Sorry. N-am stiut ca ai candidat in colegiul asta. Am inceput sa postez pe blogul tau cind l-ai felicitat pe Boc pentru numirea ca prim ministru. Am vazut un politician nou al PSD – capabil , fair si politicos . Rominia are nevoie de un partid socialist democrat pentru idei de stinga (or centru stinga). Partea dreapta e acoperita destul de bine de PNl si PDL. R are nevoie de politicieni capabili sa poarte un dialog si cu alte partide pentru rezolvarea problemelor rominiei si tu pare-se ca esti un astfel de politician. Pentru fanii PSDului – va rog uitati-va la Antena 3 sau Realitatea . Numarati injuraturile , insultele si nepolitetea (taiatul cuvintului etc) emise de deputatii PDL , PSD , PNL sau ai sindicatelor si comparatile cu cele emise de deputatii UMDR – o sa ramineti surprinsi…..

    Marturisesc ca in momentul acela (cind am postat prima data) n-am avut nici cea mai mica idee de scandalurile anterioare (filmul fake al ziaristului ala) ca n-as fi postat (sint destul de conservativ). Ma bucur ca justitia in R a trimufat si sper sa aud cit mai curind unde vei candida. Dificultatea va fi sa-i convingi pe alegatori ca partidele evolueaza si ele si chiar daca oameni din vechea garda mai fac parte din PSD noii politicieni si noua gindire vor juca un rol cit mai important. Succes!

    • Marian, sincer, cu mana pe inima, tu chiar crezi ca PDL e un partid de dreapta?

      • Draghi,
        Da. Cum definesti tu dreapta sau stinga? Uita-te la legea muncii , reducerile de personal bugetar , neglijarea sindicatelor , refuzul de a taxa diferentiat veniturile , reducerile de salariu incercarea de a reduce birocratia la nivel judetean etc . Compara masurile lor cu
        masurile guvernului Tariceanu si spune-mi care e mai de dreapta.

        E ciudat ca in R din cite citesc si vad la televizor majoritatea rominilor sint socialist-comunisti (viata comoda , calduta , sigura) dar din motive de neinteles (probabil socul anilor lui Ceausescu) se cred de dreapta si cred in mod de neinteles ca exista un soi de dreapta blinda , calduta ,umana. Lozinca dreptei este „”fiecare pentru el si Dumnezeu pentru toti”” – sper sa nu aveti parte de o dreapta de stil american ca asta v-ar cam trezi.

    • marian
      multumesc si multumesc si pt comentariile de pe acest blog…ajuta.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.